Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τον Νοέμβρη έρχομαι Κύπρο να κάνω πικ-νικ στην Αμμόχωστο με τον Τσαβούσογλου, ποιος θα μας εμποδίσει;»
3 years, 8 months ago
6

«Εμπρηστικές» δηλώσεις έκανε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον νέο ηγέτη τους ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, δήλωσε πως 15 Νοεμβρίου θα κάνει πικ-νικ στα Βαρώσια Αμμοχώστου, καθώς «κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει». 

Με αυτό τον τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε πως Τουρκια και ψευδοκράτος σκοπεύουν να ξεκινήσουν την παράνομη εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης Αμμοχώστου.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο πικ-νίκ στα Βαρώσια με αφορμή την επίσκεψη στην περιοχή που ανακοίνωσε για τις 15 Νοεμβρίου. Δηλαδή στην επέτειο των 37 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τον Ραούφ Ντενκτάς.

«Τη 15η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψή μας στη βόρεια Κύπρο. Με αυτή την επίσκεψη ας συμμετάσχουμε και στις εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας και ταυτόχρονα ας κάνουμε και τα εγκαίνια του νοσοκομείου.

Έτσι θα έχουμε ανταποδώσει και την επίσκεψή σας. Να τα κάνουμε όλα μαζί. Και μάλλον κ. Τσαβούσογλου λέω μπορούμε να κάνουμε ένα πικνίκ στα περίκλειστα Βαρώσια. Υπάρχει κάτι να μας εμποδίζει;», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Είναι χρήσιμο να κάνουμε πικνίκ εκείνη τη μέρα. Παρακολουθούμε από εδώ στις οθόνες. Θέλουμε να το ζήσουμε προσωπικά. Οι πύλες έχουν ανοίξει, τώρα ας ανοίξουμε και τους δρόμους εκεί. Αφήστε τους Κύπριους αδελφούς μας να δουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν και να ζήσουν».

Για τα Βαρώσια ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επιπλέον ότι συζήτησαν το θέμα με τον Ερσίν Τατάρ, ότι στηρίζουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/κ, και πως αυτή την αποφασιστικότητά τους την έδειξαν κάθε φορά σε όλα τα επίπεδα στους φίλους και τους εχθρούς.

Είπε ακόμη ότι η αιτία πίσω από την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι το δίδυμο Ε/κ-Ελλάδας, που δεν υπακούει τις προειδοποιήσεις τους και δεν λαμβάνει υπόψη τις εποικοδομητικές -όπως τις χαρακτήρισε- προτάσεις τους.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες, ο Τούρκος πρόεδρος παραβίασε τις συμφωνίες, ανοίγοντας την παραλία των Βαρωσίων στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

pronews.gr