Robbie Coltrane: Πέθανε ο γίγαντας Hagrid του Harry Potter σε ηλικία 72 ετών
1 year, 6 months ago
6

Ο Robbie Coltrane, ο Σκωτσέζος ηθοποιός, ο οποίος ενσάρκωσε τον «καλοκάγαθο γίγαντα» Hagrid στις ταινίες του Harry Potter, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η ατζέντης του, την Παρασκευή(14/10) σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και σε όλους τους θαυμαστές των ιστοριών της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Σε δήλωσή της, η Μπελίντα Ράιτ, περιέγραψε τον Coltrane ως «μοναδικό ταλέντο». «Πιθανότατα περισσότερο θα τον θυμούνται τις επόμενες δεκαετίες ως Hagrid στις ταινίες του Harry Poter, σε ένα ρόλο που έφερε χαρά σε παιδιά και ενηλίκους σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Το κοστούμι για τον χαρακτήρα Rubeus Hagrid στην περιοδεία “Making of Harry Potter” στα στούντιο Warner Bros στο Leavesden, UK, στις 19 Ιουνίου 2017. Credit: Chris Dorney

Ο γνωστός ηθοποιός που ενσάρκωσε με το δικό του διαφορετικό τρόπο τον δασοφύλακα Hagrid στις 8 ταινίες Harry Potter, έπαιξε σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ (Message in a Bottle, From Hell, Ocean’s Twelve).

Γεννημένος στις 30 Μαρτίου 1950, ο Robbie Coltrane ενσάρκωσε εκατοντάδες ρόλους σε τηλεόραση και κινηματογράφο ενώ κατέχει και το ρεκόρ τριών συνεχόμενων βραβείων BAFTA Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου, από το 1994 έως το 1996, για τον ρόλο του ως Fitz στην τηλεοπτική σειρά «Cracker».

instyle.gr