Ρωσία: Τέφρα κάλυψε τα πάντα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιβέλιτς (βίντεο) Η ηφαιστειακή τέφρα έφθασε σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων
10 months, 22 days ago
6

Απόκοσμο τοπίο θυμίζουν οι περιοχές στη Ρωσία γύρω από το ηφαίστειο Σίβελιτς μετά την έκρηξή του, καθώς τέφρα έχει καλύψει δρόμους, σπίτια, αυτοκίνητα και έχει σκεπάσει τα πάντα με ένα παράξενο πέπλο.

Το ηφαίστειο Σιβέλιτς, που βρίσκεται στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας ενεργοποιήθηκε και άρχισε να βγάζει ατέλειωτους τόνους τέφρας από τα σπλάχνα του.

Η ηφαιστειακή τέφρα έφθασε σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων και στη συνέχεια άρχισε να καλύπτει τα πάντα στις γύρω περιοχές της χερσονήσου Καμτσάτκα της Ρωσίας.

Η τέφρα από το ηφαίστειο έχει καλύψει τα πάντα με ένα στρώμα πάχους 8,5 εκατοστών. Πρόκειται μάλιστα για το υψηλότερο επίπεδο πάχος τέφρας των τελευταίων 60 ετών.

Μάλιστα, ήδη οι αρχές εκφράζουν φόβους για τις πτήσεις, καθώς η περιοχή έχει γεμίσει με ένα τεράστιο σκοτεινό σύννεφο.

 

 

Το ηφαίστειο εξερράγη στις 06:31 (τοπική ώρα) και ηφαιστειακή τέφρα πέφτει παντού σε χωριά της περιοχής, όπως το Κλούτσι. Το νέφος από την τέφρα του ηφαιστείου εξαπλώθηκε σε απόσταση 500 χιλιομέτρων και συνεχίζει να εξαπλώνεται. Λόγω του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα, υπάρχει ημίφως.

 

 

Οι αρχές της Ρωσίας συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απόλυτα απαραίτητες.

Το ηφαίστειο Σιβέλτις είναι από τα μεγαλύτερα και πιο ενεργά της περιοχής της χερσονήσου Καμτσάτκα της Ρωσίας.

 pronews.gr 

Έχει εισέλθει περίπου 60 φορές σε επικίνδυνη εκρηκτική δραστηριότητα τα τελευταία 10.000 χρόνια, πιο πρόσφατα το 2007. Έχει δύο τμήματα, το μικρότερο από τα οποία, το «Νέο Σιβέλιτς», είναι εξαιρετικά ενεργό τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με επιστήμονες.