Σε ομαδικό «τάφο» των γερμανικών Leopard-2A4/A6 μετατράπηκε επίθεση των Ουκρανών στο ερειπωμένο χωριό Ριβνόπιλ
1 year, 24 days ago
6

Σε «τάφο» των γερμανικών Leopard-2A4/A6 μετατράπηκε η επίθεση των Ουκρανών στο ερειπωμένο χωριό Ριβνόπιλ στο Nτονέτσκ στην κατεύθυνση προς το Rabotino, στον κεντρικό τομέα της Ζαπορίζια.

Η εικόνα με τα δύο κατεστραμμένα Leopard-2A6 (ανώτερα των ελληνικών Leopard-2HEL) και ενός M2 Bradley πραγματικά σοκάρει.

Οι Ρώσοι αποδέσμευσαν πριν λίγα 24ωρα νέο οπτικοακουστικό υλικό από αποτυχημένη επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές Rabotino, Malaya Tokmachka και Orekhiv της Ζαπορίζια.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι κατέστρεψαν 6 Leopard-2 και 23 ΤΟΜΑ Bradley κατεστραμμένα για τους Ουκρανούς 

Οι δυνάμεις του 291ου, 70ου και 1430ου συντάγματος και του 417ου τάγματος αναγνώρισης, με την υποστήριξη της 22ης Ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων, Αχμάτ, πυροβολικού και αεροπορίας, απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις.

Τη νύχτα, κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών, ο ουκρανικός Στρατός κατάφερε να μπει σε κάποια χαρακώματα του ρωσικού Στρατού εκμεταλλευόμενο τις ικανότητες νυκτερινών επιχειρήσεων που έχει λόγω των NVGs που χρησιμοποιεί και να τα καταλάβει. 

Το Ριβνόπιλ βρίσκεται δυτικά ενός συμπλέγματος οικισμών που η Ουκρανία λέει ότι ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις νωρίτερα αυτό τον μήνα αφού εξαπέλυσε αντεπίθεση.

Η 31η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο υποστηρίζουν πως βρίσκονται στο χωριό Ριβνόπιλ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί πλήρως.

Αργότερα οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

«Το Rivnopol είναι ένα χωριό στην θέση Vremevsky, στο δυτικό τμήμα του. Κατά τη διάρκεια των μαχών, λίγα σπίτια απέμειναν από τον ήδη μικρό οικισμό.

Τα ουκρανικά στρατεύματα που μπήκαν στο χωριό υπέστησαν απώλειες. Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν».

pronews.gr