Σμήνος Tu-22 και Kalibr χτύπησαν ουκρανικές μονάδες – Με επιδρομή drones στην Σεβαστούπολη «απάντησε» το Κίεβο Στο ρωσικό στόχαστρο οι ετοιμασίες της ουκρανικής αντεπίθεσης
11 months, 12 days ago
6

Κόλαση χτυπημάτων εξαπέλυσε η Ρωσία κατά ουκρανικών στόχων το βράδυ με τις σειρήνες να μην σταματούν να χτυπούν, έχοντας ως κύριο σκοπό την καταστροφή συγκεντρώσεων ουκρανικών στρατευμάτων και υλικών που ετοιμάζουν την μεγάλη αντεπίθεση.

Σμήνος από 7 βομβαρδιστικά Tu-22 εξαπέλυσε πυραύλους X-22 (κάθε αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει τρεις από τους θηριώδεις πυραύλους)  την ίδια στιγμή που στολίσκος κορβετών Buyan-M από την Μαύρη Θάλασσα εξαπέλυσε πυραύλους Kalibr.

 

 

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκε το Μικολάιβ όπου στρατιωτικής αξίας στόχος χτυπήθηκε με πύραυλο Χ-22 που εκτόξευσε βομβαρδιστικό Tu-22.

 

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ακόμα ένα κύμα ρωσικών χτυπημάτων.

Συναγερμός για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές ήταν σε ισχύ για πολλές ώρες από χθες το βράδυ έως νωρίς σήμερα καλύπτοντας σχεδόν τα δύο τρία της Ουκρανίας, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν drones, συμπεριλαμβανομένου ενός στον εναέριο χώρο του Κιέβου.

«Κατά τον τελευταίο αντιαεροπορικό συναγερμό, εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο του Κιέβου εχθρικό αναγνωριστικό UAV (μη επανδρωμένο αεροσκάφος)», ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Το drone καταστράφηκε…Με βάση τα αρχικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές».

 

 

Αυτό όμως που επίσης έκανε εντύπωση είναι ότι για πρώτη ίσως φορά οι Ουκρανοί πραγματοποιήσαν μαζική επιδρομή με drone κατά της Κριμαίας με κύριο στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Αν και η επιδρομή δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία ίσως δείχνει την αλλαγή δόγματος που θα δούμε τις επόμενες ημέρες από την ουκρανική πλευρά.

Εκρήξεις συγκλόνισαν τα ξημερώματα περιοχές της χερσονήσου της Κριμαίας, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Reuters αναμεταδίδει πληροφορίες του ρωσικού καναλιού Baza στο Telegram, σύμφωνα με τις οποίες οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με τουλάχιστον 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και τουλάχιστον τρία εξ αυτών καταρρίφθηκαν πάνω από τη Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, εκρήξεις σημειώθηκαν στο λιμάνι της Σεβαστούπολης και στο Σάκι, όπου υπάρχει ρωσική αεροπορική βάση.

 

Ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι δεν υπήρξαν καταστροφές σε υποδομές της περιοχής.

 pronews.gr

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές.