Σούπερ μάρκετ: Πότε αλλάζει το ωράριο και πότε θα ανοίγουν τα Σαββατοκύριακα
3 years, 5 months ago
6

Εξειδικεύτηκαν τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν στα σούπερ μάρκετ και συνολικά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κ.ο.κ.) σε κάθε περιοχή, και ανάλογα με το επιδημιολογικό της φορτίο μετά και τη δημοσίευση του «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19» από τους κ.κ. Χαρδαλιά και Πιερρακάκη.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ παραμένει ως έχει για τα επίπεδα 1 («ετοιμότητας», πράσινο) και 2 («επιτήρησης», κίτρινο). Θα είναι δηλαδή ανοικτά από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το Σάββατο οι υπεραγορές τροφίμων θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Ωστόσο για όποιες περιοχές περάσουν στο επίπεδο 3 («αυξημένης επιτήρησης», πορτοκαλί) υπάρχει η πρόβλεψη για διευρυμένο ωράριο, όπως εφαρμόστηκε και κατά την περίοδο του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Επίσης, στο επίπεδα 4 («αυξημένου κινδύνου», κόκκινο), προβλέπεται λειτουργία των καταστημάτων της κατηγορίας  (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κ.ο.κ.) και το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, στα δύο τελευταία επίπεδα αυτά καθίσταται υποχρεωτική και η ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Σημειώνεται, τέλος, πως σε όλα τα επίπεδα, και μέχρι νεότερης οδηγίας συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση για χρήση μάσκας (από προσωπικό και κοινό) καθώς και το όριο του 1 ατόμου ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον).