Στην αντεπίθεση και η Λε Πεν: “Να κλείσουν τα τουρκικά ιδρύματα στη Γαλλία”
3 years, 4 months ago
6

ΗΜαρίν Λε Πεν, ηγέτιδα του γαλλικού κόμματος Εθνικού Μετώπου, ζήτησε να κλείσουν τα ιδρύματα του Millî Görüş (Εθνικό Όραμα) στη Γαλλία, το οποίο είναι ένα ισλαμικό-πολιτικό κίνημα, που έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους “κορυφαίους οργανισμούς διασποράς της Τουρκίας στην Ευρώπη” και περιγράφεται επίσης ως ο μεγαλύτερος ισλαμικός οργανισμός που ενεργεί στη Δύση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gerald Darmanin ανακοίνωσε ότι το Παρίσι θέτει εκτός νόμου την τουρκική εθνικιστική οργάνωση  “Γκρίζοι Λύκοι” που συνδέεται με το MHP.

Σχολιάζοντας το θέμα στο λογαριασμό της στο Twitter, η Λε Πεν, αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, δήλωσε ότι τα ιδρύματα Milli Gorus που διαχειρίζονται 71 τζαμιά και 10 τουρκικά σχολεία πρέπει επίσης να κλείσουν. Η Λε Πεν αναφέρθηκε στο Milli Gorus ως ισλαμική οργάνωση «υπέρ του χαλιφάτου», υποδεικνύοντας έτσι τους δεσμούς της Άγκυρας με το Ισλαμικό Κράτος και τον ισλαμικό εξτρεμισμό γενικότερα.

H Λε Πεν ζήτησε επιπλέον απαγόρευση της χρήσης μουσουλμανικής μαντίλας σε δημόσιους χώρους σε εθνικό επίπεδο την Κυριακή, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε ραγδαία αύξηση του αριθμού των γυναικών που φορούν μαντίλα στη Γαλλία από το 1989, προσθέτοντας ότι αυτή συνοδεύει την άνοδο του Ισλάμ ως θρησκείας στη χώρα.

Ισχυρίστηκε ότι διεξάγεται ένας «πόλεμος» ενάντια στη χώρα της και ότι οι Γάλλοι πρέπει να ανταποκριθούν. “Κηρύττουμε αυτόν τον πόλεμο εναντίον ενός κράτους”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο πόλεμος ήταν ενάντια στο Ισλάμ ως “ιδεολογία”.

Υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ιδεολογία θα πρέπει να θεωρηθεί εχθρός της Γαλλίας, η Λε Πεν ζήτησε την απαγόρευση οργανώσεων που την υποστηρίζουν, το κλείσιμο τζαμιών και την απέλαση αλλοδαπών.

Όσον αφορά την ανάκληση του πρέσβη της Γαλλίας στην Άγκυρα μετά από την επίθεση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του, είπε ότι ήταν μια σημαντική αλλά όχι επαρκώς σκληρή αντίδραση.

Η Άγκυρα είχε προαναγγείλει τις επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις προ ημερών, καθώς το δεξί χέρι του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, είχε προφητεύσει πριν λίγες ημέρες:

”Η Δύση θα χάσει τον πόλεμο με το Ισλάμ. H Δύση θα χάσει τον πόλεμο με την Τουρκία. Θα χάσει τον πόλεμο με τον Ερντογάν. Η Δύση καταρρέει, η Ανατολή ανεβαίνει. Αυτός ο αιώνας θα αλλάξει τα πάντα!

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει την παγκόσμια φήμη τους. Η Ανατολή ανεβαίνει. Η Ευρώπη συνορεύει με το Ισλάμ και με την Τουρκία. Η ακροδεξιά στην Ευρώπη στράφηκε κατά του Ισλάμ και της Τουρκίας.

Ο πόλεμος της Δύσης και της Ευρώπης με το Ισλάμ είναι ένας πόλεμος με τους Τούρκους. Η Τουρκία είναι ”το τελευταίο κάστρο”, δεν θα καταστραφεί.”  

Η “φωνή” του Τούρκου προέδρου λοιπόν κήρυξε τον πόλεμο στη Δύση αποκαλύπτοντας εμμέσως πως τα τουρκικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη με πολιτιστικές, θρησκευτικές και άλλες “βιτρίνες”, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ισλαμικές παραστρατιωτικές οργανώσεις ενός κράτους τρομοκρατών όπως η Τουρκία.

Συνεπώς οι ρίζες του εξτρεμιστικού προβλήματος στην Ευρώπη εκτείνονται σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η στάση των Βρυξελλών απέναντι σε μια Τουρκία που έχει καταλύσει τη δημοκρατία, η κάκιστη διαχείριση του μεταναστευτικού/λαθρομεταναστευτικού – και όχι του “προσφυγικού” όπως πολλοί λανθασμένα το αποκαλούν – καθώς και στην επιμονή για “ειρηνική επίλυση των κρίσεων”, τακτική που ρεαλιστικά μεταφράζουν ως υποταγή στα τουρκικά αιτήματα.

pentapostagma.gr