Τα τέσσερα επικρατέστερα σενάρια για τις πέντε κολοσσιαίες υποθαλάσσιες εκρήξεις στον Κόλπο της Φινλανδίας Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Βαλτική Θάλασσα
1 year, 5 months ago
6

Μυστήριο παραμένουν οι πέντε κολοσσιαίες υποθαλάσσιες εκρήξεις που έλαβαν χώρα στον Κόλπο της Φινλανδίας σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Τέσσερις εκρήξεις έγιναν την Πέμπτη και μία την Παρασκευή. Τα σενάρια για τα αίτια των εκρήξεων αυτών είναι τέσσερα:

1) Πιθανώς έγινε νέα δολιοφθορά σε τμήματα των Nord Stream 1 και 2

2) Πρόκειται για καταστροφή υποβρύχιων σταθμών παρατήρησης είτε της Ρωσίας είτε του ΝΑΤΟ που είχαν «φυτευτεί» παρανόμως στην περιοχή.
Οι υποβρύχιοι σταθμοί ελέγχουν την υποθαλάσσια κυκλοφορία δηλαδή αν υπάρχει παρουσία υπβρυχίων ή γενικώς θαλασσίων οχημάτων.
3) Πρόκειται για κλείσιμο υποβρυχίων περασμάτων, δηλαδή χαράδρες, κοιλάδες κλπ. Το ανάγλυφο του βυθού είναι όπως ακριβώς της στεριάς. Πιθανόν οι Ρώσοι, με εκρήξεις να προκάλεσαν υποβρύχιες κατολισθήσεις για να «κόψουν» υποβρύχιες διαδρομές και να προστατέψουν τα χωρικά τους ύδατα.
 
4) Και ως τελευταίο σενάριο παρουσιάζεται η πιθανότητα καταδίωξης ΝΑΤΟϊκών υποβρυχίων και να χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι βόμβες βυθού μεγάλης ισχύος.

 

 

Σημειώνεται ότι Φινλανδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν τις νέες υποβρύχιες εκρήξεις στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Α

Αναφέρθηκε σε πολλά κανάλια Telegram , καθώς και από τη ρωσική διαδικτυακή πύλη 47channel.ru και την ουκρανική πύλη Obozrevatel .

Οι υποβρύχιες εκρήξεις όπως είπαμε σημειώθηκαν στις 20 και στις 21 Οκτωβρίου 2022, με βάση το ημερήσιο δελτίο του Ινστιτούτου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι.

Η Φινλανδία κατέγραψε τέσσερις υποβρύχιες εκρήξεις στα ρωσικά ύδατα

Τα σύνορα της Φινλανδίας βρίσκονται 30 χιλιόμετρα από το μέρος που τράβηξε την προσοχή των ειδικών

 pronews.gr

«Έχουν εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί. Αυτά είναι σήματα έκρηξης. Τουλάχιστον δεν είναι σεισμοί. Το σεισμικό σήμα δεν λέει ποιος το έκανε ή γιατί», ανέφερε το μήνυμα.

Η Φινλανδία κατέγραψε τέσσερις υποβρύχιες εκρήξεις στα ρωσικά ύδατα