Θα κάψει το Κοράνι σε Παρίσι και Βέλγιο
3 years, 5 months ago
6

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις μουσουλμάνων τρομοκρατών σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο ΔανοΣουηδός πολιτικός Ράσμους Παλουντάν, ο οποίος έχει προχωρήσει σε διάφορες αντιϊσλαμικές δράσεις κυρίως στην Σουηδία, ανακοίνωσε…αντίμετρα! Συγκεκριμένα διεμήνυσε πως το Κοράνι θα καεί τώρα στο Παρίσι και σε «μουσουλμανικά γκέτο» στο Βέλγιο την επόμενη εβδομάδα. Μιλώντας στο δίκτυο Samhällsnytt, ο Paludan λέει ότι πρόκειται για ενημέρωση των πολιτισμένων ευρωπαϊκών χωρών για την ελευθερία της έκφρασης, για την καταπολέμηση του Ισλάμ και για να δείξει στους μουσουλμάνους ότι δεν σέβονται τη θρησκεία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Paludan ανακοίνωσε ότι θα φτάσει στη γαλλική πρωτεύουσα στις 11 Νοεμβρίου, όπου θα κάψει το Κοράνι στις 14.00 στην Αψίδα της Θριάμβου στο κέντρο της πόλης για να διαδηλώσει για ελευθερία και να αντιταχθεί στη μουσουλμανική τρομοκρατία.

Στη συνέχεια σκοπεύει να συνεχίσει την περιοδεία του με κάψιμο Κορανίοθ στις 12 Νοεμβρίου στις 12:00 στο περίφημο πολυπολιτισμικό προάστιο Molenbeek στο Βέλγιο. Μια περιοχή που έρευνάται συχνά για τζιχαντιστές και φημίζεται για βίαιες ταραχές.

Ο Paludan λέει πως “ο ισλαμισμός είναι μια άχρηστη έννοια της οποίας ο ορισμός είναι εντελώς ασαφής και αμφιλεγόμενος. Ο ισλαμισμός είναι μια λέξη που εφευρέθηκε από τους μουσουλμάνους για να μπορεί να αποστασιοποιηθεί από τους μουσουλμάνους που διαπράττουν τρομοκρατία και άλλες πράξεις στο όνομα του Ισλάμ. Ο ισλαμισμός είναι ότι όλοι στη ζωή τους πρέπει να ακολουθούν το Ισλάμ. Είναι το ίδιο με το Ισλάμ. Δεν υπάρχει διαφορά. Η μουσουλμανική τρομοκρατία έχει πάντα σχέση με το Ισλάμ, επειδή διαπράττεται από μουσουλμάνους που ακολουθούν πλήρως τις εντολές που πρέπει να ακολουθεί κάθε μουσουλμάνος στο Κοράνι και τα χαντίθ για να δολοφονήσουν τους άπιστους. Εάν οι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ, δεν γνωρίζουν τη θρησκεία τους ή ψεύδονται. Η μουσουλμανική τρομοκρατία είναι απολύτως σύμφωνη με το Ισλάμ. Αν λοιπόν ένας μουσουλμάνος μιλάει εναντίον της μουσουλμανικής τρομοκρατίας, το άτομο αυτό μιλάει ενάντια στο Ισλάμ. Σε μια κολεκτιβιστική θρησκεία όπως το Ισλάμ, είναι σχεδόν αδύνατο να μιλήσουμε ενάντια στη θρησκεία του Ισλάμ χωρίς σοβαρές συνέπειες”

Στον αντίποδα σε μια «σπάνια» κοινή τοποθέτηση, Σουνίτες, Σιίτες και Δρούζοι θρησκευτικοί ηγέτες εκφράζουν μια «σταθερή» καταδίκη των επιθέσεων. Αυτά τα «εγκλήματα» δεν αντιπροσωπεύουν τη μουσουλμανική πίστη, υποστηρίζουν από την Βηρυτό, η οποία γνωρίζει την ομαλή συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

“Συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τους δολοφόνους με τον ισχυρότερο τρόπο και προειδοποιούμε να μην εξομοιωθούν αυτά τα ίδια εγκλήματα με το Ισλάμ”, ανέφεραν οι θρησκευτικοί ηγέτες σε κοινή δήλωση. Ζητούν επίσης να μάθουν ποιος “υπονομεύει, χρηματοδοτεί και διαπράττει αυτά τα εγκλήματα”. “Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης […] – υπογραμμίζουν – η οποία τιμά τον άνθρωπο και η επίθεση σε έναν ισοδυναμεί με επίθεση σε όλη την ανθρωπότητα”. Ωστόσο, θρησκευτικοί αξιωματούχοι υπενθύμισαν επίσης ότι “ο γαλλικός νόμος που ψηφίστηκε το 1905 για τον κοσμικότητα αποφάσισε να διαχωρίσει τη θρησκεία από το κράτος,

pentapostagma.gr