Τι φοβούνται στις ΗΠΑ; Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την οικία του Μπάιντεν
3 years, 7 months ago
6

H Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ έχει θέσει την κατοικία του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν σε καθεστώς «προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων».

Η «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» – η οποία έχει ακτίνα ένα ναυτικό μίλι – καλύπτει τον εναέριο χώρο πάνω από την οικία του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ και θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μέσω ειδοποίησης προς τους αεροπόρους για «ειδικούς λόγους ασφαλείας». Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη δήλωση από την FAA, ο Independent ερμήνευσε τη συγκεκριμένη απόφαση ως έναν τρόπο αύξησης της ασφάλειας για την περίπτωση που ο Μπάιντεν κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με προσωρινές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα που αφορά τον εναέριο χώρο, οι πιλότοι δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την περιοχή, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή για λόγους ασφαλείας ή σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η FAA καταχωρεί κατοικίες υποψηφίων για την προεδρία ως «ζώνες απαγόρευσης πτήσεων».

Το 2016, ο Πύργος Τραμπ καθώς και το σπίτι του Μάικ Πενς στο Ιντιανάπολις τέθηκαν σε καθεστώς περιορισμών προτού να αναλάβουν την εξουσία.

Οι κατοικίες της Χίλαρι Κλίντον και του πρώην υποψηφίου για τη θέση του αντιπροέδρου, Τιμ Κέιν, προστατεύονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας των εκλογών, ωστόσο έχασαν αυτό το προνόμιο όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από Independent, Airport Technology

onalert.gr