Το 79% των Γάλλων πιστεύουν ότι ο Ισλαμισμός έχει «Κηρύξει Πόλεμο» στη χώρα τους
3 years, 5 months ago
6

Μια νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά τον αποκεφαλισμό ενός δασκάλου στο Παρίσι διαπίστωσε ότι το 79% των Γάλλων πιστεύουν ότι ο Ισλαμισμός «κήρυξε πόλεμο» στη χώρα τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ifop μετά τη δολοφονία του δασκάλου Samuel Paty, ο οποίος έδειξε στους μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Η δολοφονία προκάλεσε πολλές μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα για την υπεράσπιση του ελεύθερου λόγου και κατά της ισλαμικής τάσης της Γαλλίας.

“Το 87% των Γάλλων δηλώνουν ότι συμφωνούν με το γεγονός ότι ο κοσμικισμός κινδυνεύει τώρα στη Γαλλία και το 79% ότι ο Ισλαμισμός έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον του έθνους και της Δημοκρατίας”, αναφέρει η Ifop.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι ο πολιτικός ηγέτης στον οποίο ο γαλλικός λαός έχει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη όταν πρόκειται για την καταπολέμηση του ισλαμισμού είναι η Marine Le Pen.

Μια προηγούμενη δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι οι Γάλλοι γίνονται όλο και πιο εχθρικοί στο να επιτρέπουν σε περισσότερους μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα τους, με το 64% να πιστεύει ότι οι μετανάστες έχουν αρνητικό αντίκτυπο, ενώ το 60% πιστεύει ότι η υποδοχή τους δεν είναι πλέον εφικτή λόγω πολιτιστικών διαφορών.

Υπενθυμίζεται πως η αναταραχή στα προάστια που κυριαρχούν οι μετανάστες έχει μετατραπεί σε γάγγραινα τόσο χρόνια σε σημείο που ορισμένοι ζητούν την αποστολή στρατού.

Πάνω από 250 Γάλλοι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ισλαμιστικών επιθέσεων από το 2015.

pentapostagma.gr