Το «ευχαριστώ» Ερντογάν για τη βοήθεια στην Τουρκία: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την φιλία που μας δείξατε»
1 year, 2 months ago
6

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φιλία που δείξατε αυτή τη μαύρη μέρα».

ΟΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα προς τις χώρες που βοήθησαν την Τουρκία, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε στη Σύνοδο Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση η οποία πραγματοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι σχεδίαζε να δώσει το παρών αλλά δεν τα κατάφερε λόγω των φονικών σεισμών που συγκλόνισαν την χώρα.

Εξέφρασε ωστόσο την ευγνωμοσύνη του στις χώρες που βοήθησαν την Τουρκία. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φιλία που μας δείξατε αυτή τη σκοτεινή ημέρα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι έλαβε μηνύματα υποστήριξης και συλλυπητηρίων από περισσότερες από 100 χώρες.

«Ορισμένες χώρες έδειξαν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία καλώντας προσωπικά, άλλες στέλνοντας ομάδες διάσωσης και άλλες οργανώνοντας εκστρατείες βοήθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά με την παρουσία σας όλες τις φιλικές και αδελφικές χώρες που συγκέντρωσαν βοήθεια για το έθνος μας μέρα και νύχτα, υποστήριξαν τον αγώνα μας για έρευνα και διάσωση με τις ομάδες τους και δεν μας ξέχασαν στις προσευχές τους. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φιλία που μας δείξατε αυτή τη σκοτεινή ημέρα. Αυτή η καταστροφή έδειξε για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η διεθνής αλληλεγγύη», υπογράμμισε.

«Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες των χεριών βοήθειας που μας απλώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια φίλοι και αδελφοί από την Αφρική μέχρι την Ασία, από την Αμερική μέχρι τα Βαλκάνια, από την Ευρώπη μέχρι την περιοχή του Κόλπου. Παρά τα περιορισμένα μέσα τους, εύχομαι την ευλογία του Θεού σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου που έστειλαν τον πλούτο τους στη χώρα μας» πρόσθεσε.