Το μαχαίρι στο λαιμό βάζει ο Τραμπ στο ΤικΤοκ στις ΗΠΑ: Ή πουλάτε ή σας κλείνω
3 years, 8 months ago
6

Ο Τραμπ φαίνεται να έχει εμμονη με οτιδήποτε έχει προέλευση ή σχέση με την Κίνα. Ουτε η διάσημη εφαρμογή ΤικΤοκ φαίνεται να γλυτώνει από την πολιτική και οικονομική διαμάχη ΗΠΑ- Κίνας.

Ο Τραμπ απείλησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οτι θα κλείσει την υπηρεσία στις ΗΠΑ καθώς υπάρχουν φόβοι για διαρροή δεδομένων στο Πεκίνο. Το ΤικΤοκ από την άλλη δηλώνει κατηγορηματικά οτι δεν έχει καμία σχέση με την κινέζικη κυβέρνηση και οτι όλα τα προσωπικά δεδομένα όλων των χρηστών συμπεριλαμβανομένου και αυτών των ΗΠΑ είναι ασφαλή.

Την κατάσταση φαίνεται οτι ήρθε να σώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, o οποίος με κλήση του στον πρόεδρο Τραμπ, διαβεβαίωσε οτι είναι ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με την κινέζικη εταιρία (Bytedance – μητρική του ΤικΤοκ) για μια ενδεχόμενη εξαγορά της αμερικάνικης αντιπροσωπείας στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ με νέες δηλώσεις φαίνεται να έχει βάλει όριο τις 15 Σεπτεμβρίου για να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά αλλίως απείλησε εκ νέου οτι θα τερματίσει την πρόσβαση στην υπηρεσία αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Από την άλλη πλευρά το Πεκίνο και η Bytedance κατηγορεί τον Τραμπ για εκβιασμό και αθέμιτες πρακτικές για πολιτικούς καθαρά λόγους εν όψη και των Αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.