Τουρκικά ΜΜΕ: «Χάρτης σκάνδαλο -Οι Ολλανδοί τριχοτόμησαν τη χώρα μας»
3 years, 7 months ago
6

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ολλανδίας βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς χάρτης που δημοσιεύτηκε έδειξε τη χώρα του Ρ.Τ.Ερντογάν κομμένη στα τρία και ανύπαρκτη.

Πιο αναλυτικά, ένα από τα βασικά θέματα στα τουρκικά ΜΜΕ αποτελεί χάρτης σε βιβλίο σε ολλανδική σχολή τον οποίο καταγγέλλει ο τουρκικής καταγωγής βουλευτής στις Κάτω Χώρες, Tunahan Kuzu.

Ένας χάρτης σκάνδαλο της Τουρκίας στην Ολλανδία! Στα όνειρά σας!” είναι ο τίτλος της Χουριέτ καθώς ο χάρτης δείχνει την Τουρκία διαμελισμένη και μοιρασμένη σε Ελλάδα, Αρμενία και Κουρδιστάν.

Ο βουλευτής του κόμματος Denk, Tunahan Kuzu μοιράστηκε από τον λογαριασμό κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μια σελίδα από βιβλίο που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα σπουδών της επαγγελματικής σχολής STC στο Ρότερνταμ.


Η σχολή ανακοίνωσε ότι το εν λόγω βιβλίο έχει αφαιρεθεί από το πρόγραμμα σπουδών και πως ο χάρτης που δείχνει την Τουρκία κατακερματισμένη θα αλλάξει.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο δάσκαλος που προετοίμασε το πρόγραμμα σπουδών δεν αξιολόγησε τον χάρτη αρκετά καλά, υποστηρίζοντας ότι δε συνέβη σκόπιμα.

Αντίστοιχους χάρτες με τριχοτόμηση της Τουρκίας είχαν δημοσιεύσει οι New York Times το 2016.

Οι χάρτες απεικόνιζαν την Τουρκία τριχοτομημένη. Συγκεκριμένα έδειχναν να ιδρύεται ανεξάρτητο Κουρδιστάν, η Αρμενία να επεκτείνεται ανατολικά ενώ ιδρύονται δύο διεθνείς ελεύθερες ζώνες, μία στη Σμύρνη και άλλη μία στα Στενά και στο Βόσπορο που τίθενται υπό διεθνή έλεγχο.

pentapostagma.gr