Τραμπ : Κερδίζουμε παντού – Έγινε απάτη, θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο
3 years, 5 months ago
6

«Κερδίζουμε παντού και ξαφνικά λένε ότι θα χάσουμε. Ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω να γιορτάσουμε κάτι που είναι τόσο όμορφο», είπε ο Τραμπ.

Σίγουρος για τη νίκη του στις εκλογές εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ,  στις πρώτες του δηλώσεις, εκτοξεύοντας αβάσιμες κατηγορίες κατά των Δημοκρατικών για «απάτη».

«Αυτή είναι η πιο αργοπορημένη συνέντευξη Τύπου που είχα ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω το αμερικανικό λαό για τη φανταστική υποστήριξη. Ένα πολύ λυπημένο κοινό προσπαθεί να «απομαγέψει» το δικό μας κοινό.

» Κερδίζουμε παντού και ξαφνικά λένε ότι θα χάσουμε. Ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω να γιορτάσουμε κάτι που είναι τόσο όμορφο», είπε ο Τραμπ, κάνοντας λόγο για «τρομερή νύχτα», και προσθέτοντας πως κέρδισε πολιτείες που κανείς δεν ανέμενε.

«Δεν περιμέναμε να κερδίσουμε τη Φλόριντα, νικήσαμε στο Τέξας και στο Οχάιο. Πιστεύουμε ότι κερδίσαμε και την Τζόρτζια, δεν μπορούν να μας φτάσουν εκεί. Μάλλον έχουμε κερδίσει και τη Β. Καρολίνα. Στην Αριζόνα μπορεί να κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά, καταχειροκροτούμενος από το κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του Λευκού Οίκου χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας λόγω κοροναϊού.

«Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο»

«Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει τις εκλογές», είπε ο Ντοναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως «πρέπει να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα τoυ εκλογικού αποτελέσματος». Καταγγέλλοντας τους Δημοκρατικούς για νοθεία, σημείωσε πως θα απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ώστε να μη προστεθούν ψήφοι μετά τις 4 το πρωί.

Ουσιαστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε αβάσιμη κατηγορία για «απάτη» στις προεδρικές εκλογές και δήλωσε νικητής, χωρίς όμως να μπορεί να υποστηρίξει τη θέση του με βάση τα αποτελέσματα.

«Πρόκειται για απάτη στο αμερικανικό κοινό» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. «Αυτό είναι ντροπή για τη χώρα μας».

Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Ετοιμαζόμασταν να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Ειλικρινά, κερδίσαμε αυτές τις εκλογές».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κερδίσει βασικές πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, όπου η μάχη με τον Μπάιντεν είναι στήθος με στήθος.

Ο Τραμπ δεσμεύθηκε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Θέλουμε να σταματήσει η προσθήκη και καταμέτρηση νέων επιστολικών ψήφων» είπε και κάλεσε στο βήμα τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε στον δρόμο της νίκης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά την Αμερική μεγάλη ξανά».

Οι εκλογικοί αξιωματούχοι στις πολιτείες συνεχίζουν να μετρούν έγκυρα ψηφοδέλτια και η διαδικασία θα μπορούσε να συνεχιστεί για μέρες.

in.gr