Tραγωδiα σε λεωφορείο: 45 νεκροί με 12 παιδιά ανάμεσά τους, μετά από φωτιά στους δρόμους της Βουλγαρίας
2 years, 5 months ago
6

Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία, τα ξημερώματα της Τρίτης, που μετέφερε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46 ανθρώπων, εκ των οποίων 12 παιδιά.

 

Σύμφωνα με τον Νικολάι Νικόλοφ, αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, η τραγωδία, που σημειώθηκε στις 02:00 το πρωί, σε τμήμα αυτοκινητοδρόμου κοντά στο χωριό Μπόσνεκ, κάπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας, οδήγησε στον θάνατο 46 από τους 53 επιβαίνοντες, καθώς μόνο επτά «μπόρεσαν να σωθούν», πηδώντας από το φλεγόμενο λεωφορείο.

“Οι επτά επιζήσαντες, εγκαυματίες, διακομίστηκαν εσπευσμένα και εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, με την κατάστασή τους να χαρακτηρίζεται σταθερή”, υπογράμμισε ο ίδιος σε δηλώσεις στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BNT.

Άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία

Τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί, με τον Νικολάι Νικόλοφ να επισημαίνει πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Στέφαν Γιάνεφ, μετέβη επιτόπου.

 

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, σημείωσε διπλωμάτης της πρεσβείας της χώρας στη Σόφια στο bTV, καθώς το λεωφορείο επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έκανε λόγο περί «τραγωδίας», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova, τονίζοντας «πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας».

 

Φωτιά σε λεωφορείο στη Βουλγαρία

 

enimerotiko.gr