Βερολίνο: Χιλιάδες αρνητές μάσκας στο δρόμο κατά των μέτρων της Μέρκελ – Άγρια επεισόδια
3 years, 5 months ago
6

Ένα ετερόκλητο πλήθος διαδηλώνει κατά του νέου νομοσχεδίου της Μέρκελ που δίνει υπερ-εξουσίες στην κυβέρνηση της Γερμανίας.

Χιλιάδες Γερμανοί διαμαρτύρονται στο κέντρο του Βερολίνου κατά νομοσχεδίου που θα δώσει ευρύτερες εξουσίες στην κυβέρνηση της χώρας για επιβολή περιορισμών κατά της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο που υπερψηφίζεται σήμερα, Τετάρτη, έχει στόχο να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες να επιβάλλει με διατάγματα περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές, να ορίζει τους κανόνες για τη χρήση μάσκας, την κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, το κλείσιμο των καταστημάτων και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν σαφείς οδηγίες να μην επιτρέψουν την διαδήλωση, εν μέσω πανδημίας, με τους διαδηλωτές να μην υποχωρούν και να ξεσπούν εκτεταμένες συγκρούσεις.

Το πλήθος είναι ετερόκλητο ενώ οι περισσότεροι είναι αρνητές της μάσκας και ακροδεξιοί. Υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες νεοναζί, ενώ η αστυνομία αναφέρει πως οι περισσότεροι διαδηλωτές δεν φορούν μάσκες.

Από χθες ως σήμερα Τετάρτη το πρωί, 301 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να ξεπερνά τους δεκατρείς χιλιάδες νεκρούς — είναι πλέον 13.119 — ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 News247.gr