Βίντεο δείχνει τον Ο.Σολτς να χαιρετά ναζιστικά δίπλα στον Β.Ζελένσκι και να φωνάζει «Σλάβα Ουκρανία» (upd) Έντονη αντίδραση από τη Μόσχα
11 months, 8 days ago
6

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να χαιρετά ναζιστικά και να φωνάζει «Σλάβα Ουκρανία», έχοντας δίπλα στον τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Η κίνηση του Ο.Σολτς προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας, με την εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να κάνει σκληρή επίθεση κατά του Γερμανού καγκελαρίου.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1,434 Votes)
  • Ναι (78%, 11,894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1,380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15,170

Τι δήλωσε η Μ.Ζαχάροβα: 

«Σήμερα, όλα τα ουκρανικά και γερμανικά ΜΜΕ δείχνουν το βίντεο με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να φωνάζει τα λόγια του ναζιστικού χαιρετισμού, «Σλάβα Ουκρανία», («Δόξα στην Ουκρανία!») με τον Ζελένσκι στο βάθος.

Η κακή εκπαίδευση των δυτικών ελίτ δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη. “Σλάβα Ουκρανία!” («Δόξα στην Ουκρανία!») είναι ένας ναζιστικός χαιρετισμός… Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω για όσους καβαλούν τανκς ζωγραφισμένες με σβάστικα.

Ο χαιρετισμός, «Σλάβα Ουκρανία!», έγινε δεκτός από την Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών ως επίσημος χαιρετισμός της το 1939. Αργότερα πρόσθεσαν τη χειρονομία με τη μορφή σηκωμένου και προτεταμένου δεξιού χεριού και την απάντηση «Geroyam Slava!». («Δόξα στους Ήρωες!»). Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι συνεργάτες του Μπαντέρα χαιρέτησαν τις μονάδες της Βέρμαχτ που εισέρχονταν στις κατεχόμενες περιοχές, με το χτύπημα των ερπυστριών και το βαρύ χτύπημα από μπότες που τρίζουν. Περνώντας στους δρόμους και στους χωματόδρομους της Ουκρανίας, οι Γερμανοί φώναξαν ως απάντηση «Sieg Heil!» και «Χάιλ Χίτλερ!»

Ο Όλαφ Σολτς έχει ξεπεράσει τη σαφή γραμμή που χάραξαν όλοι οι ηγέτες και των δύο μεταπολεμικών Γερμανιών: φώναξε δημόσια τον ναζιστικό χαιρετισμό. Αυτό συνέβη λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την 78η επέτειο από το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

Δεν έχουν περάσει ακόμα 80 χρόνια από τον πόλεμο. Το Βερολίνο έχει έναν ιδιότυπο τρόπο προετοιμασίας για την επέτειο. Αλλά πιθανώς υπάρχει μια απλούστερη εξήγηση: οι γερμανικές πολιτικές ελίτ βρίσκονται υπό πίεση από σκάνδαλα διαφθοράς. Οι Γερμανοί πολιτικοί βρήκαν μια μη τυπική διέξοδο από την κατάσταση: θα έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό σε μια κατάλληλη στιγμή και έτσι θα έδειχναν την πίστη τους στην Ουάσιγκτον».

 

 pronews.gr