Βίντεο: «Κόλαση» σε Χερσώνα και Πιατικχάτκι – Οι Ουκρανοί πιέζουν για να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές Ρευστή η κατάσταση και στα δύο μέτωπα – Επίθεση των Ουκρανών και στην Μπερχίβκα στο Μπάκχμουτ
10 months, 22 days ago
6

Εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο απεικονίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να επιχειρούν χρησιμοποιώντας μεγάλο μέρος των εφεδρειών τους στις δύο σφορδρές επιθέσεις που έχουν ξεκινήσει στην Χερσώνα και στο Πιατικχάτκι της Ζαπορίζια από τις βραδυνές ώρες.

Στην Χερσώνα οι Ρώσοι αμύνονται λυσσαλέα στις ουκρανικές επιθέσεις αλλά το Κίεβο εμπλέκει συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερες δυνάμεις με σκοπό να μπορέσει να μονιμοποιήσει το προγεφύρωμα που κατάφερε να φτιάξει το πρωί στην γέφυρα Αντονόφσκι ώστε να το επεκτείνει ώστε να μπορέσει να περάσει σημαντικό αριθμό στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Στην έταιρη ταυτόχρονη επίθεση που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του Κιέβου στο Πιατικχάτκι στο μέτωπο της Ζαπορίζια ακόμα οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν πέραν της γκρίζας ζώνης και να έρθουν σε επαφή με την κυρία ρωσική γραμμή άμυνας.

Τα κέρδη τους είναι αμυδρά και σίγουρα δεν δικαιολογούν τις βαριές απώλειες που έχουν υποστεί συνολικά οι Ουκρανοί οι οποίες σε τρεις εβδομάδες αναφέρεται πως έχουν φτάσει τις 14.000.

 

 

 

Σε ό,τι αφορά την Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι ελέγχουν την κατάσταση και πως οι ομάδες των Ουκρανών που είχαν καταφέρει να περάσουν στην άλλη πλευρά της κατεστραμμένης γέφυρα Αντόνοφσκι, έχουν εξουδετερωθεί.

Οι Ουκρανοί αυτό το αρνούνται και συνεχίζουν να στέλνουν ενισχύσεις επιχειρώντας να κρατήσουν ζωντανό το προγεφύρωμα.

 

 

 

Στο Μπάκχμουτ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις στα βορειοδυτικά της πόλης και συγκεκριμένα στην Μπερχίβκα χωρίς να έχουν καταφέρει τίποτε το ουσιαστικό.

pronews.gr