Βρετανία: Χάος στους δρόμους του Λονδίνου πριν το lockdown (φωτογραφίες)
3 years, 5 months ago
6

Χάος προκλήθηκε στους δρόμους της Βρετανίας απόψε με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι για ώρες μέσα στα οχήματα τους στην προσπάθεια τους να φύγουν απο το Λονδινο πριν επιβληθεί το νέο Lockdown ενός μήνα που ενέκρινε το βρετανικο κοινοβουλιο, υπερψηφίζοντας το σχέδιο που πρότεινε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία της Covid-19 που έχει οδηγήσει στα όριά του το σύστημα υγείας.

βρετανια1
Σύμφωνα με τα δορυφορικά στοιχεία του TomTom, εφαρμογής που δείχνει τα επίπεδα συμφόρησης, υπήρχαν τεράστιες ουρές (συνολικού μήκους 1.900 χιλιομέτρων) στους δρόμους της πόλης από τις 6 το απόγευμα και μετά.
βρετανια_6

Οδηγοί ανέφεραν καθυστερήσεις μεγαλύτερες από μιάμιση ώρα στην πρωτεύουσα με το μποτιλιάρισμα στον βόρειο αυτοκινητόδρομο να φτάνει τα 12 χιλιόμετρα. Βρετανοί χαρακτήρισαν την αποψινή κίνηση ως την χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

βρετανια_5

Παρόμοια επίπεδα συμφόρησης παρατηρήθηκαν σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Λιντς και το Σέφιλντ.

βρετανια3

Καθώς οι περιορισμοί πρόκειται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα μεσάνυχτα, φαίνεται ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα ξεφεύγουν από τις μεγάλες πόλεις για να επιστρέψουν στα αγροτικά σπίτια τους πριν από το γενικό lockdown, το οποιο παρά το γεγονός οτι θα έχει διάρκεια μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Μπορις Τζονσον, πολλοί πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός θα το παρατείνει έως τα Χριστούγεννα.

protothema.gr