Wagner: Έκανε αυτό που ήθελε ο Πούτιν, το νομοσχέδιο που επιβεβαιώνει τι πραγματικά συνέβη
1 year, 1 month ago
6

Το Σάββατο, ο επικεφαλής της PMC Wagner Evgeny Prigozhin επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του σταμάτησαν την προσπάθειά τους να φτάσουν στη Μόσχα και όλα λύθηκαν σε ένα σκηνικό απολύτως καθοδηγημένο από το Κρεμλίνο, προκειμένου να προχωρήσουν συγκεκριμένα πράγματα (ΕΔΩ η αλήθεια)!

Προς επίρρωση των προαναφερθέντων, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή της Ρωσίας) Andrey Kartapolov δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η επιτροπή του επεξεργάζεται νομοσχέδιο για την ρύθμιση των δραστηριοτήτων των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών (PMC), προφανώς για να ελέγχονται απευθείας από την Μόσχα, η οποία χρειάζεται επαγγελματίες μισθοφόρους απολύτως ελεγχόμενους και χωρίς μεσάζοντες. Να υπάγονται δηλαδή απευθείας στο ρωσικό κράτος.

Όταν ρωτήθηκε εάν το έγγραφο θα μπορούσε να προετοιμαστεί και να ψηφιστεί στο εγγύς μέλλον, ο νομοθέτης είπε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του «εργάζονται πάνω σε αυτό». Σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουν για τις προοπτικές της PMC Wagner υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων.

Εν τω μεταξύ, την επομένη του συντονισμένου τερματισμού της ένοπλης ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν και κάποιων από τους μισθοφόρους του στην Ρωσία, μέλη του στρατού του Κιέβου τόνιζαν χθες Κυριακή πως δεν διαπίστωσαν στην πραγματικότητα καμιά μείζονα αλλαγή στα μέτωπα γύρω από την Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, δείγμα του ότι όλα συνέβησαν σε συνεννόηση.

«Οι Ρώσοι δεν έφυγαν. Παραμένουν πάντα στις θέσεις τους», είπε ο Ναζάρ, 26 χρονών, γενειοφόρος στρατιώτης η θέση του οποίου βρίσκεται σε πρατήριο καυσίμων σε δρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Μπαχμούτ.

Αυτή η πόλη του Ντονμπάς ήταν επί μήνες θέατρο άγριων μαχών ανάμεσα σε ουκρανικές μονάδες και μισθοφόρους της Wagner, της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, η οποία θα συνεχίσει κανονικά το έργο της, απλά αυτή την φορά υπό τις απευθείας διαταγές του Πούτιν!!!

 

EL.GR

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA