Χιλιάδες νέοι συγκεντρώθηκαν σε ένα υπαίθριο υδάτινο πάρκο για φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής – χωρίς μάσκες ή μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην κεντρική κινεζική πόλη Ουχάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Wuhan Maya Beach Water Park ήταν γεμάτο με θαμώνες που φορούσαν μαγιό και χόρευαν ξέφρενοι στον ρυθμό της ηλεκτρονικής μουσικής.

Κανένα κρούσμα από τα μέσα Μαΐου

Το σκηνικό αυτό φαντάζει αδιανόητο στα περισσότερα μέρη του πλανήτη που εξακολουθούν να μάχονται κατά του θανατηφόρου ιού. Πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, με δεκάδες χιλιάδες νέα περιστατικά να αναφέρονται καθημερινά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Ωστόσο, στην Ουχάν η ζωή σταδιακά επέστρεψε στα φυσιολογικά της επίπεδα από τότε που η πόλη άφησε πίσω της το αυστηρό lockdown 76 ημερών στις αρχές Απριλίου. Μάλιστα, από τα μέσα Μαΐου δεν έχει αναφερθεί νέο κρούσμα κορωνοϊού.

Το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του ξανά τον Ιούνιο, αλλά επί ένα μήνα οι συνεχείς βροχοπτώσεις κράτησαν τον κόσμο μακριά. Τον Αύγουστο, δέχεται καθημερινά 15.000 επισκέπτες, περίπου τους μισούς σε σύγκριση με περασμένα καλοκαίρια.