Αλέξης Κούγιας: Το δημόσιο ευχαριστώ του στην Εύη Βατίδου Η εξομολόγηση για τα παιδιά τους
1 year, 4 months ago
6

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Secret» και τη Σάσα Σταμάτη, παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μίλησε για τα παιδιά του, αλλά και στις δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Εύης Βατίδου πως η κόρη τους, Μάιρα, θέλει να ασχοληθεί µε τη Νοµική.

  • Διαβάστε επίσης: Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει – Η πανέμορφη κόρη του Αλέξη Κούγια θέλει να ακολουθήσει τα βήματά του

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τα παιδιά του & την Εύη Βατίδου

Πείτε µας λίγα λόγια για την κόρη σας, τη Μάιρα.

Η Μάιρα έχει το όνομα της γιαγιάς της από την πλευρά της Εύης, όπως ο Χρήστος έχει το όνομα του πατέρα µου. Η Μάιρα είναι ένα σεμνό παιδί. Είναι 17 ετών και είναι ουσιαστικά μικρότερη από την ηλικία της όσον αφορά τις επιλογές της. Είναι ένα οξύμωρο σχήμα αναφορικά µε την εμφάνισή της και την κοινωνική της ζωή. Είναι ένα πολύ δεμένο παιδί µε τον αδελφό της, γιατί, όταν αποφασίσαμε να χωρίσουμε µε την Εύη, που αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2007, ήταν μόλις 2,5 χρόνων και ο αδελφός της 5 ετών.

Το μεγάλο ζήτημα του χωρισμού τότε ήταν πως εγώ δεν ήθελα να αποξενωθώ από τα παιδιά µου, γιατί δεν μπορούσα να διανοηθώ, λόγω της μικρής τους ηλικίας, ότι θα μπορούσα να τα διεκδικήσω και τότε δεν υπήρχε η νομοθεσία περί συνεπιµέλειας. Σε αυτή την ηλικία τη συγκεκριμένη εποχή τα παιδιά των χωρισμένων ζευγαριών είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν µε τον πατέρα τους δύο φορές την εβδομάδα και πολύ λίγη ώρα.

Και εσείς τι κάνατε τότε;

Επειδή εγώ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χάσω την επαφή µε τα παιδιά µου, έπεισα την Εύη, αλλά συμφώνησε και αυτή, να νοικιάσει ένα σπίτι στη Βουλιαγμένη, όπου μέναμε μαζί πριν, το οποίο θα το πλήρωνα εγώ, και παράλληλα πήρα την απόφαση μόλις χωρίσαμε να αρχίσω να κατασκευάζω κοντά ένα σπίτι, στο οποίο θα υπήρχε ένας πολύ μεγάλος χώρος µόνο για τα παιδιά. Και έτσι έφτιαξα ένα σπίτι που δεν µου ήταν αναγκαίο, γιατί ήμουν µόνος µου και δεν υπήρχε και καμία περίπτωση να ξαναπαντρευτώ, αφού είχα ήδη δύο παιδιά.

Έτσι βρισκόμουν στα 100 μέτρα από εκεί όπου έμεναν, ενώ συμφώνησα και µε την Εύη ότι «εγώ θα στείλω τα παιδιά στα ακριβότερα σχολεία» και προσέλαβα και έναν οδηγό, για να πηγαίνει την Εύη και τα παιδιά όπου ήθελαν και είχαν ανάγκη. Όμως, το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι εγώ είχα ελεύθερη επικοινωνία µε τα παιδιά καθημερινά, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Έτσι, και µε τη βοήθεια της Εύης, που ήταν σημαντική, αλλά και µε τη βοήθεια της μητέρας της, που ήταν φιλόλογος, μεγαλώσαμε δύο παιδιά τα οποία ήταν γεμάτα αγάπη και ενδιαφέρον και που ο πατέρας τους δεν έλειψε ούτε από µία παιδική γιορτή και των δύο και των φίλων τους, σαν να µην είχαμε χωρίσει ποτέ µε την Εύη.

Πείτε µας λίγο περισσότερα πράγµατα για τη Μάιρα.

Η Μάιρα είναι ένα πολύ σεμνό και ντροπαλό κορίτσι. Από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη έφεση στα σπορ, καθώς και διακρίσεις. Έπαιζε τένις, έκανε συγχρονισμένη, αλλά και ενόργανη, όπου θα μπορούσε να γίνει πρωταθλήτρια, αλλά λόγω του ύψους που πήρε απότομα ήταν αδύνατον. Από πολύ μικρή ηλικία είχε τετράγωνη λογική και κατ’ επανάληψη, ακόμα και μέχρι σήμερα, είναι η γέφυρα στις συνηθισμένες διαφορές και διενέξεις που είχα είτε µε την Εύη είτε µε τον αδελφό της, ως υπεύθυνος πατέρας.

Ο Χρήστος είναι τριτοετής φοιτητής στη Νομική Αθηνών και έντονα ενεργός. Η Μάιρα από τα 14 χρόνια της µε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο όταν υπήρχαν εντάσεις έμπαινε μπροστά για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, σαν μια ώριμη και ολοκληρωμένη γυναίκα. Είχε κάνει τεράστιες προσπάθειες και είναι μια εξαιρετική μαθήτρια. Μπήκε δεύτερη στο κολέγιο, πήρε από μικρή πτυχίο διδασκαλίας στα αγγλικά, μιλάει γαλλικά και γενικά έχει υψηλές βαθμολογίες.

Και η Νομική πώς προέκυψε;

Από μόνη της αποφάσισε να γίνει στέλεχος του γραφείου µου και να σπουδάσει νομικά. Όμως εκείνο που πραγματικά απολαμβάνω είναι η ηθική της, που είναι παροιμιώδης για τα δεδομένα της εποχής και την ηλικία της. Θυμάμαι, όταν έπρεπε να πάει σε ένα πάρτι πριν από δύο χρόνια και όλες οι συνομήλικές της ήταν γνωστό ότι θα φορούσαν παπούτσια µε τακούνια, µου ζήτησε να πάμε να αγοράσουμε παπούτσια. Εγώ νόμιζα ότι θα αγοράζαμε παπούτσια µε τακούνια, αλλά, όταν πήγαμε στο μαγαζί, µου είπε: «Μπαμπά, νομίζω ότι είμαι πολύ μικρή για να φορέσω τέτοια παπούτσια. Έχω χρόνο μπροστά µου».

Με ξάφνιασε, όπως επίσης ποτέ δεν ζήτησε να αγοράσει επώνυμές μάρκες και από μικρή πήγαινε και διάλεγε ρούχα από το Zara. Τέλος, πρέπει να αναφέρω πως δεν έγινε ποτέ συζήτηση από τη Μάιρα να γίνει μοντέλο και για µένα ήταν δυσάρεστη έκπληξη όταν διάβασα ότι η Εύη πήγε μαζί της στο Παρίσι και την επέλεξαν από ένα πρακτορείο μοντέλων, ακόμα και σε αυτή την ηλικία, λόγω της εμφανίσεώς της. Ωστόσο, αγαλλίασα μόλις διάβασα στην ίδια συνέντευξη ότι η Μάιρα αρνήθηκε. Η Μάιρα όπως και ο αδελφός της έχουν μάθει ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι κάτι που φθείρεται και ότι το µόνο που μένει στη ζωή και εξασφαλίζει ισορροπία είναι η γνώση. Είμαι ευτυχισμένος πατέρας και θέλω και γι’ αυτό να ευχαριστήσω δημοσίως και την Εύη και τη μητέρα της, που βοήθησαν να καμαρώνουμε τα δύο αυτά υπέροχα παιδιά.

in.gr