Bono: O frontman των U2 αποκάλυψε ότι δεχόταν απειλές θανάτου – Η σύγκρουση με τον IRA
1 year, 5 months ago
6

Ο frontman των U2, Bono, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές θανάτου στη διάρκεια της ιστορικής του καριέρας, ενώ αναφέρθηκε και στη σύγκρουση με τον IRA.

Στα απομνημονεύματά του “Surrender: 40 Songs, One Story”, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την 1η Νοεμβρίου, ο Ιρλανδός σουπερσταρ αναφέρθηκε στο πώς οι απειλές έπληξαν το συγκρότημα, με προσωπικότητες όπως ο ηγέτης του Sinn Fein, Gerry Adams, να κάνουν προκλητικές δηλώσεις για τις συνέπειες του μηνύματος των U2 υπέρ της ειρήνης.

Μιλώντας στο Cheltenham Literature Festival των Times και Sunday Times, ο σουπερστάρ της μουσικής αποκάλυψε ότι οι Αρχές τον είχαν προειδοποιήσει πως η σύζυγός του Ali ήταν ένας πιθανός στόχος του IRA καθώς υπήρχαν έντονες φωνές ότι η αντίθεση των U2 στους παραστρατιωτικούς κόστισε στον IRA πολύτιμα έσοδα στις ΗΠΑ.

Ο Bono υποστήριξε ακόμη ότι“ένας διαβόητος αρχηγός συμμοριών στο Δουβλίνο σχεδίαζε να απαγάγει τις κόρες του και πως οι άνθρωποί του είχαν στοχοποιήσει τα σπίτια τους για αρκετούς μήνες και είχαν αναπτύξει ένα περίπλο σχέδιο”.

Το Live Nation και το Penguin Random House ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο Bono θα επισκεφθεί 14 πόλεις τον Νοέμβριο, ξεκινώντας από το Beacon Theatre στο Μανχάταν στις 2 Νοεμβρίου και ολοκληρώνοντας τις παρουσιάσεις του στις 28 Νοεμβρίου στο Teatro Coliseum στη Μαδρίτη με στόχο την προώθηση του βιβλίου του.

Στο λογοτεχνικό φεστιβάλ, ο Bono αναφέρθηκε σε μια ιδιαίτερη στιγμή που βίωσε στη σκηνή στην Αριζόνα τη δεκαετία του 1980. Πριν από την ερμηνεία του επιτυχημένου τραγουδιού τους “Pride” – φόρο τιμής στον Martin Luther King Jr – το συγκρότημα είχε δεχθεί πυρά, επειδή μίλησε ενάντια στην αντίρρηση του τότε κυβερνήτη να ορίσει μια ημέρα μνήμης για το ίνδαλμα των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο Bono υποστήριξε ότι έλαβαν απειλή σύμφωνα με την οποία θα τον δολοφονούσαν πριν από το τέλος του τραγουδιού αν τελικά τραγουδούσε τον στίχο, που περιγράφει λεπτομερώς τη στιγμή που δέχεται τον πυροβολισμό ο King.

O frontman των U2 είπε στους Times ότι σχεδόν γονάτισε για να τραγουδίσει τον επίμαχο στίχο: “Τότε συνειδητοποίησα τη σοβαρότητα της κατάστασης και έκλεισα τα μάτια μου. Ήταν, βέβαια, μικρή η πιθανότητα [να δολοφονηθώ] αλλά για κάθε ενδεχόμενο”. Όταν άνοιξε τα μάτια του μπροστά του στεκόταν ο μπασίστας Adam Clayton ενώ αυτός τραγουδούσε τον στίχο για να τον προστατεύσει αν τους πυροβολούσε κάποιος μέσα από το πλήθος.

instyle.gr