Χρήστος Θηβαίος: «Με χτύπησε η μητέρα μου όταν κορόιδεψα τον Ζαζά, τον πρώτο άνδρα που ντύθηκε γυναίκα»
3 years, 5 months ago
6

Ο Χρήστος Θηβαίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλό μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά και αναφέρθηκε στις σπουδές φιλοσοφίας που ολοκλήρωσε στην Μπολόνια πλάι στον Ουμπέρτο Έκο, αλλά και στην ιδιαίτερη διαπαιδαγώγησή του.

Οι γονείς του, ο παππούς, η γιαγιά του και ο θείος του ήταν ηθοποιοί στα μπουλούκια. Ο ίδιος θυμήθηκε ότι η διαπαιδαγώγησή του ήταν «με πολλή ευγένεια, με μεγάλη χαρά, χωρίς κανέναν κόμπλεξ για τον κοινωνικό περίγυρο που αποδεχόταν ή δεν αποδεχόταν τους θεατρίνους. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια ηθοποιών που είχαν μία κοινωνική κατακραυγή, στο σπίτι του Ηθοποιού που ήταν ζευγάρια ομοφυλοφίλων που με μεγάλωσαν» ανέφερε .

Μάλιστα θυμήθηκε ένα περιστατικό όταν έφαγε ξύλο από τη μαμά του, για πρώτη φορά: «Με είχε πάρει το συνεργείο, ήμουν 5 χρόνων που κορόιδευαν τον Ζαζά, τον περίφημο Ανδρέα Ζαζά, τον πρώτο άνδρα που ντύθηκε γυναίκα. Με είχαν ψήσει να πω μία άσχημη λέξη για τη σεξουαλική του επιλογή. Ήταν η πρώτη φορά που με χτύπησε η μητέρα μου. Μου είπε: ‘’Δεν θα ξαναπείς τέτοια κουβέντα για κάποιον που έχει κάνει μία τέτοια σεξουαλική επιλογή’’».

Ο Χρήστος Θηβαίος έχει αποκτήσει δύο γιους: τον 19χρονο Νίκο, δευτεροετή στο Τμήμα Φιλοσοφίας και τον 11χρονο Θάνο, εγγονό του Θάνου Μικρούτσικου, και η μοναδική συμβουλή που τους εχει δώσει – όπως αποκάλυψε- είναι: «Στη ζωή υπάρχει μόνο μια αμαρτία: να μην είστε ευτυχισμένοι».