Ελένη Πετρουλάκη: Πώς βίωσε την εμμηνόπαυση – Ποιες συμβουλές δίνει
1 year, 5 months ago
6

Η Ελένη Πετρουλάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωϊνό μας» και τη Φαίη Σκορδά, το πρωί της Πέμπτης και μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς βίωσε την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Η όμορφη γυμνάστρια πρόσφατα με ανάρτησή της είχε αναφέρει ότι μπήκε στην κλιμακτήριο πριν από τέσσερα χρόνια. Όπως τόνισε, πέρασε από όλες τις φάσεις της εμμηνόπαυσης και τη βοήθησε πολύ η ολιστική προσέγγιση. Μάλιστα παρότρυνε τις γυναίκες να προσέξουν πολύ τη διατροφή τους και να γυμνάζονται.

«Εγώ το έζησα ήπια. Πέρασα απ’ όλες τις φάσεις, αλλά κατάφερα κατάφερα ολιστικά – γιατί αυτό πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες ότι όλα είναι θέμα προσέγγισης – πρέπει να υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση στο κομμάτι της εμμηνόπαυσης. Τη διατροφή μας πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί η αύξηση του βάρους είναι αυτόματη. Η φύση προνοεί έτσι ώστε να συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή της κοιλιάς για να προστατεύσει τη σπονδυλική στήλη από την οστεοπόρωση. Πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας», επεσήμανε η Ελένη Πετρουλάκη.

«Είναι μια φυσιολογική κατάσταση, με την κατάλληλη φροντίδα και το κατάλληλο πλάνο, μπορούμε να αισθανθούμε καλά σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας. Είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, σαν την εφηβεία, σαν την εγκυμοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

instyle.gr