Εργατική Πρωτομαγιά με συγκεντρώσεις και πορείες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας
11 months, 19 days ago
6

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Από το πρωί στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια, τα Προπύλαια Πανεπιστημίου, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έδωσαν το «παρών» Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΣΕΕ της ΑΣΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Δείτε βίντεο από το κέντρο της Αθήνας

Ξεχωριστό χρώμα προσέδωσε η παρουσία Γάλλων συνδικαλιστών. Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας έχουν κινητοποιηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν και οι εκπρόσωποί τους στη σημερινή συγκέντρωση της Αθήνας ανάρτησαν πανό σε δύο γλώσσες: «Οι λαοί θα νικήσουν – Les peoples gagneront». Νωρίτερα, επισκέφτηκαν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και κατέθεσαν λουλούδια.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές από τα διάφορα μέρη του κέντρου της Αθήνας, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για το κύριο μέρος της απεργιακής κινητοποίησης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα πραγματοποιείται προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από 08.00 ώρα και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06.00 ώρα, μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς ως εξής:

-Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.

-Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

-Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

-Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες τα χρονικά διαστήματα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δύναται να παραταθούν ή μειωθούν πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοστούν.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας

prwtomagia_poreia__2_
prwtomagia_poreia__3_
prwtomagia_poreia__5_
prwtomagia_poreia__4_
prwtomagia_poreia__7_
prwtomagia_poreia__8_

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ως εκ τούτου ακινητοποιημένα είναι σήμερα, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Την ίδια ώρα, με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, σήμερα Δευτέρα ακινητοποιημένα ήταν λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00.

Κανονικά κινούνται τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.