Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: “Το μίσος χτύπησε φλέβα” – Η νέα ανάρτηση μετά τις επικρίσεις για το ταξίδι στην Αίγυπτο με τον γιο της
1 year, 22 days ago
6

H Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επανέρχεται με νέα ανάρτηση απαντώντας σε όσους την επέκριναν για το ταξίδι της στην Αίγυπτο μαζί με τον γιο της Νίκο.

Η ιδρύτρια του Save a Greek Stray αναγκάστηκε να κατεβάσει την προηγούμενη ανάρτησή της στην οποία ανέφερε ότι αυτή είναι η έβδομη χώρα που επισκέπτεται το παιδί της, που είναι μόλις 13 μηνών, μετά τα αρνητικά σχόλια που έλαβε. Ωστόσο, ανέβασε ένα νέο στιγμιότυπο από το ταξίδι της στο Κάιρο και το συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο εξήγησε τους λόγους που επανήλθε με νέα, σχετική ανάρτηση.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “χθες αποφάσισα να μοιραστώ στιγμιότυπα από το ταξίδι μας στο Κάιρο. Συνήθως δεν το κάνω, εν μέρει γιατί δεν θεωρώ ότι τα ταξίδια που κάνουμε ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά και επειδή φοβάμαι την αρνητική ενέργεια του κόσμου. Ο φόβος μου δυστυχώς επαληθεύτηκε και επειδή ήταν από τις ημέρες που δεν αισθανόμουν ιδιαίτερα δυνατή και που το μίσος χτύπησε φλέβα, αποφάσισα να κατεβάσω την ανάρτησή μου.”

Και συνέχισε: “Σήμερα όμως ξύπνησα με θυμό και θέλω να πω δύο πράγματα για να μου φύγει. Κάθε φορά που κάποιος σε αυτή την χώρα μοιράζεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει (υπογονιμότητα, θάνατος αγαπημένων ανθρώπων, ψυχοσωματικά), λαμβάνει αγάπη και συγχαρητήρια. Όμως στη ζωή υπάρχουν και όμορφα πράγματα και αν δεν μάθουμε να χαιρόμαστε με αυτά τα όμορφα, θα καταντήσουμε ένας μίζερος λαός που ασπάζεται και αναπαράγει την ανθρωποφαγία.

Όπως δικαιολόγησε την κίνησή της, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, “η αλήθεια είναι ότι είτε αποφασίσω να μοιράζομαι αυτές τις στιγμές δημόσια είτε όχι, εμείς θα εξακολουθούμε να τις ζούμε. Για εμάς δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα. Όμως δεν μου αρέσει να κρύβομαι, ούτε θα ήθελα σε αυτό το προφίλ να μοιράζομαι μόνο προβληματισμούς και δυσκολίες. Πριν από δυο χρόνια, αποφάσισα να μοιραστώ εδώ την αλήθεια μου και μέρος αυτής της αλήθειας είναι το ότι είμαι η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Έχω μια υπέροχη οικογένεια, εκπληκτικούς φίλους και την τύχη να έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω ταξίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάω τον πόνο που υπάρχει γύρω μου, ούτε ότι θα πάψω ποτέ να μάχομαι ενάντια στην αδικίαΗ οικονομική μου κατάσταση άλλωστε – που δείχνει να δημιουργεί τέτοιο φθόνο, είναι και αυτή που μου επιτρέπει να προσφέρω βοήθεια σε όποιον το έχει ανάγκη…

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο: “Και επειδή υποσχέθηκα να μοιραστώ κάτι για την Αίγυπτο, αντικρίσαμε μια φτώχεια που δεν υπάρχει στις δυτικές χώρες. Παιδιά ξυπόλητα και ανθρώπους που ζουν μέσα σε χωματερές. Όμως όταν μας κοιτούσαν στα μάτια ή ανταλλάσσαμε μια καλημέρα, δεν υπήρχε ίχνος μίσους στα μάτια τους… δεν υπήρχε ίχνος θυμού ή ζήλειας. Υπήρχε μόνο αγάπη και αποδοχή του διαφορετικού.”