Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού: «Το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης – Έχω πάει τουλάχιστον με 1.500 γυναίκες» «Ο Μπερλουσκόνι είχε με λιγότερες από… 100»
10 months, 22 days ago
6

Σάλος προκάλεσε με δηλώσεις που έκανε ο 71χρονος υφυπουργός Πολιτισμού Βιτόριο Σγκάρμπι, ο οποίος σε εκδήλωση στο εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχνης αναφέρθηκε στις σεξουαλικές του επιδόσεις, χαρακτηρίζοντας «όργανο γνώσης» το ανδρικό μόριο και ότι έχει πάει με… 1.500 γυναίκες και πρόσθεσε μάλιστα πως είναι τραγικό ότι ο εκλιπών Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε πάει μόνο… με 100.

Ο Σγκάρμπι, ο οποίος είναι κριτικός τέχνης, στο παρελθόν είχε σχέσεις με πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών ενώ ήταν φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού που είχε εμπλακεί στα περιβόητα bunga-bunga πάρτι, με αρκετούς να ζητούν την παραίτησή του και τον ίδιο να αρνείται κάνοντας λόγο για «λογοκρισία και φασισμό».

Στο βίντεο από την παρουσία του Ιταλού υφυπουργού στην εκδήλωση ακούγεται να λέει αρχικά ότι «το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:44

Στη συνέχεια και με αφορμή το ότι, όπως υποστήριξε, ο Μπερλουσκόνι είχε κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες στη ζωή του κάτι που για τον ίδιο είναι «τραγωδία», ο Σγκάρμπι ρωτήθηκε για τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχει πλαγιάσει στη ζωή του.

«Δεν έχω όργανο μέτρησης (σ.σ. penis counter στο πρωτότυπο) οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες» απάντησε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από την La Repubblica, 44 γυναίκες εργαζόμενες στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρό του να τις υπερασπιστεί. Παράλληλα το «Kίνημα των 5 Aστέρων» ζήτησε την παραίτηση του Σγκάρμπι κάνοντας λόγο για «σεξιστικά» σχόλια.

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο ζήτησε να ενημερωθεί με επιστολή από τους υπευθύνους του μουσείου για όσα είπε ο πολιτικός υφιστάμενός του τονίζοντας ότι ο σεξισμός και η βωμολοχία είναι απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα ειδικά στον χώρο του πολιτισμού από κάποιον που εκπροσωπεί θεσμούς.

Όπως πρόσθεσε «η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από το Σύνταγμα αλλά δεν πρέπει να εκπίπτει σε χυδαιότητα. Ο σεβασμός για τις γυναίκες είναι παρών σε όλη τη ζωή μου».

Ο Σγκάρμπι, πάντως, αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του υποστηρίζοντας ότι οι επικριτές του είναι αριστεροί που προσπαθούν να τον «ακυρώσουν».

Μιλώντας, δε, στη La Repubblica υποστήριξε ότι όσα συνέβησαν στο μουσείο ήταν «παράσταση ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς. Με ρώτησαν με πόσες γυναίκες έχω κοιμηθεί και απάντησα. Είναι η ελευθερία του λόγου». Σύμφωνα με τον ίδιο το αίτημα για παραίτησή του είναι «λογοκρισία και απόλυτος φασισμός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Σγκάρμπι είναι σε «ανοιχτή» σχέση με την 50χρονη ηθοποιό και μοντέλο Σαμπρίνα Κόλε έχοντας διατελέσει δήμαρχος σε αρκετές περιοχές και έχοντας αποπεμφθεί από τη θέση του στην πόλη Σαλέμι όταν δήλωσε ότι η Μαφία έχει εμπλοκή με το δημοτικό του συμβούλιο.