Kevin Spacey: Δεν αποκάλυπτε ότι είναι ομοφυλόφιλος επειδή ο πατέρας του ήταν «νεοναζί»
1 year, 6 months ago
6

Ο ηθοποιός είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο να αποκαλύψει ότι ήταν ομοφυλόφιλος, λόγω των ρατσιστικών, ομοφοβικών και αντισημιτικών απόψεων του πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν υπέρμαχος της λευκής κυριαρχίας και νεοναζί», είπε ο Spacey για τον πατέρα του, Thomas Fowler. «Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια για αυτά τα πράγματα. Μεγάλωσα σε μια πολύ περίπλοκη οικογενειακή κατάσταση».

Η παραδοχή του ηθοποιού έγινε στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, όπου ο ίδιος αντιμετωπίζει τον Anthony Rapp σε μια πολιτική αγωγή 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Rapp ισχυρίζεται ότι ο Spacey τον παρενόχλησε σεξουαλικά το 1986 όταν εκείνος ήταν 14 ετών. Στη δική του μαρτυρία, ο Rapp κατηγόρησε τον Spacey ότι ήταν απατεώνας επειδή δεν ήταν ανοιχτά γκέι.

«Το να αποκαλείς κάποιον απατεώνα σημαίνει ότι κάποιος ζει ένα ψέμα», είπε ο Spacey. «Δεν ζούσα ένα ψέμα. Απλώς ήμουν απρόθυμος να μιλήσω για την προσωπική μου ζωή».

Μεγαλώνοντας, ο Spacey είπε ότι η οικογένειά του μετακινούνταν πολύ επειδή ο πατέρας του ήταν συχνά άνεργος. Είπε ότι ήταν «τρομοκρατημένος» ως παιδί και «αναγκάστηκε να ακούει» τις ρατσιστικές και φανατικές διαλέξεις του πατέρα του, που τον εμπόδιζαν να φέρει φίλους στο σπίτι.

Εξήγησε ότι εμπνεύστηκε να γίνει ηθοποιός (παρότι ο πατέρας του αντιδρούσε) επειδή του άρεσε να κάνει τη μητέρα του, Kathleen, να γελάει.

Ο Spacey ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, κέρδισε Oscar για τη δουλειά του στις ταινίες “The Usual Suspects” και “American Beauty” και πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix “House of Cards”. Αλλά αφού ο Rapp κατηγόρησε τον star για σεξουαλική επίθεση σε ένα άρθρο του BuzzFeed το 2017 και άλλοι κατήγοροι έκαναν παρόμοιες δηλώσεις εναντίον του, η καριέρα του κατέρρευσε.

Ο ηθοποιός κατηγόρησε τον υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων του που τον έπεισε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Rapp το 2017.

«Με ενθάρρυναν να ζητήσω συγγνώμη και πήρα ένα μάθημα. Δεν πρέπει ποτέ να ζητάς συγγνώμη για κάτι που δεν έκανες. Λυπάμαι γι’ αυτή τη δήλωσή μου». Ο Spacey έβαλε τα κλάματα και τόνισε: «Είναι δική μου ευθύνη. Ήταν πραγματικά λάθος».

Ο Spacey παραδέχτηκε ότι γνώριζε τον Rapp, αν και αρνήθηκε το περιστατικό. Είπε ότι είχε πάει σε ένα κλαμπ εκείνη την εποχή με τον Rapp, ο οποίος είχε μόλις εμφανιστεί στο “Precious Sons” στο Broadway με τον Ed Harris, καθώς και με έναν άλλο ηθοποιό, τον John Barrowman. Ήταν σε μια περίοδο που ο Spacey εμφανιζόταν στη σκηνή στο “Long Day’s Journey Into Night” δίπλα στον Jack Lemmon.

Ο Spacey είπε ότι φλέρταρε με τον Barrowman, πηγαίνοντάς τον πίσω στο διαμέρισμά του αφού είχε βγει στο Limelight, ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο της εποχής, μαζί με τον Rapp. Αλλά δεν έγινε τίποτα μεταξύ τους λόγω της παρουσίας του Rapp.

«Εντυπωσιάστηκα πολύ με τον κύριο Barrowman», είπε ο Spacey. «Ήταν πολύ όμορφος και πολύ γοητευτικός. Ο Anthony Rapp φαινόταν σαν παιδί. Ο John Barrowman φαινόταν άντρας» τόνισε.

Η δίκη συνεχίζεται.

instyle.gr