Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Φήμες ότι έρχονται στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Oυίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον
1 year, 3 months ago
6

Το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Μπάκιγχαμ μέχρι στιγμής.

Βρετανικά MME αναφέρουν ότι το πριγκηπικό ζεύγος έχει ήδη ετοιμάσει βαλίτσες για την ελληνική πρωτεύουσα. Ο Oυίλιαμ, παρά το βαρύ πρόγραμμά του, θα καταφέρει να πει από κοντά το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο του νονό, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο Παλάτι.

Σύμφωνα μάλιστα με το βρετανικό Hello, Ουίλιαμ και Κέιτ, πρόκειται να «πετάξουν» νωρίς τη Δευτέρα για την Ελλάδα, προκειμένου να βρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Ωστόσο, παρά τις φήμες κύκλοι της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, φαίνεται πως δεν επιβεβαιώνουν τις παραπάνω πληροφορίες, Αντίστοιχα, ούτε το Παλάτι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιώσει επίσημα την παρουσία Ουίλιαμ και Κέιτ.

Σημειώνεται, ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ αλλά και ξάδελφος του παππού του, Φίλιππου.

Ποιοι γαλαζοαίματοι θα παραβρεθούν

Την ίδια ώρα, τα ονόματα που «ακούγονται» για την παρουσία τους στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, είναι αυτά της πριγκίπισσας Άννας και του πρίγκιπα Έντουαρντ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι καλεσμένοι ανέρχονται στους 187 και θα μπορούν να μπουν στη Μητρόπολη, αυστηρά με ονομαστική πρόσκληση. Πρόκειται για μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη. Περίπου 60 Έλληνες, στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί και επιχειρηματίες, έχουν κληθεί.

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα βρεθεί στην Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα από την περασμένη εβδομάδα είναι η αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία.

Φελίπε και Λετίθια θα έρθουν στην Αθήνα και θα αναχωρήσουν την Τρίτη. Ο Χουάν Κάρλος θα έρθει Κυριακή και θα φύγει επίσης την Τρίτη.

Η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα και ο πρίγκηπας διάδοχος, Φεντερίκ, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι και ο πρίγκηπας διάδοχος της Νορβηγίας, Χάακον με τη σύζυγό του θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να παρευρεθούν στην κηδεία.

Το «παρών» θα δώσουν ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας και ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας, Συμεών.

«Φρούριο» η Αθήνα – Όλο το τελετουργικό

Η σορός του τέως Βασιλιά, θα φύγει από το Α’ νεκροταφείο αύριο στις 5:00 το πρωί και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45, όπου θα παραμείνει έως και τις 12.00, ώστε να τον αποχαιρετήσει όποιος επιθυμεί.

Στις 12.00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου θα διαρκέσει περίπου μία ώρα καθώς στις 13:00 θα αναχωρήσει η σορός για το Τατόι, εκεί όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.

Ακολούθως η οικογένεια του τέως βασιλιά θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους της.

Στην περιοχή του Τατοΐου είχαν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα κυρίως από τους κορμούς καμμένων δέντρων που βρίσκονταν στην περιοχή, όμως όλα τα είναι έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα.

Συνολικά 1.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων από Ασφάλεια Αθηνών, κρατική Ασφάλεια, Αντιτρομοκρατική, Επισήμων και ΜΑΤ, θα βρίσκονται επί ποδός, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα βρεθούν στη χώρα μας για την κηδεία του τέως βασιλιά.