Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Οι γάμοι με Μάικλ Τζάκσον, Νίκολας Κέιτζ και οι ανείπωτες τραγωδίες – Πώς έχασε όλη την περιουσία του Έλβις
1 year, 3 months ago
6

Οι τραγωδίες που «σφράγισαν» τη ζωή της κόρης του Έλβις.

Ημοναχοκόρη του Έλβις Πρίσλεϊ «έφυγε» σε ηλικία 54 ετών από καρδιακή ανακοπή, μετά από μία ζωή γεμάτη επιτυχίες, λύπες, αλλά και ανείπωτες τραγωδίες.

Ο θάνατος της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ άφησε άλυτες νομικές μάχες για τα οικονομικά της και ερωτήματα για το πώς κατάφερε να χάσει την περιουσία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που της άφησε ο πατέρας της.

Ως μοναχοπαίδι του Έλβις, η Λίζα Μαρί κληρονόμησε ολόκληρη τη περιουσία του όταν αυτός πέθανε το 1977, σε ηλικία 42 ετών και ανέλαβε τον έλεγχο της το 1993, σε ηλικία 25 ετών.

Σύμφωνα με την Daily Mail η Πρίσλεϊ, μέχρι και τον θάνατό της βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τον τέταρτο και τελευταίο σύζυγό της Μάικλ Λόκγουντ.

Οι τέσσερις γάμοι και οι τραγωδίες της ζωής της 

Η ζωή της μοναχοκόρης του Έλβις Πρίσλεϊ είχε επιτυχίες, λύπες και τραγωδίες, από τον θάνατο του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ», όταν εκείνη ήταν μόλις 9 ετών, μέχρι την αυτοκτονία του γιου της Μπέντζαμιν, ο οποίος ήταν 27 ετών όταν αυτοκτόνησε το 2020.

Η Λίζα Μαρί έκανε τέσσερις γάμους. Το 1988 παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, Ντάνι Κίου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: την ηθοποιό Ράιλι Κίου και τον Μπέντζαμιν Στορμ. Χώρισαν στις 6 Μαΐου 1994 και 20 μέρες αργότερα παντρεύτηκε τον βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο είχε γνωρίσει ως παιδί σε μια συναυλία του Έλβις στο Λας Βέγκας. Η Λίζα Μαρί ήταν η πρώτη σύζυγος του Τζάκσον, με τον οποίο χώρισε το 1996.

Έξι χρόνια αργότερα, αφού τον γνώρισε σε ένα πάρτι, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ, με τον οποίο χώρισε επίσημα το 2004.

Ο τέταρτος σύζυγός της ήταν ο κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός της, Mάικλ Λόκγουντ τον οποίο παντρεύτηκε τον Ιανουάριο του 2006. Μαζί του απέκτησε τις δίδυμες Χάρπερ Βίβιαν Αν και Φίνλει Άαρον Λαβ. Οι δυο τους χώρισαν το 2021.

Η Λίζα Μαρί αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού. Είχε μάλιστα παραδεχτεί την κατάχρηση κοκαΐνης, ενώ έκανε πολλές φορές αποτοξίνωση και εθίστηκε στα οπιοειδή, μετά τη γέννηση των δίδυμων κοριτσιών της.