Madonna: Στο «σφυρί» γυμνές φωτογραφίες της από το αμφιλεγόμενο βιβλίο «Sex»
11 months, 7 days ago
6

Σε δημοπρασία βγαίνουν προκλητικές φωτογραφίες της Madonna από το αμφιλεγόμενο βιβλίο “Sex.”

Οι επίμαχες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξε ο Steve Meisel, αναμένεται να πωληθούν αντί 240.000 λιρών ή 276.455 ευρώ.

Τα καυτά στιγμιότυπα προκάλεσαν αίσθηση όταν κυκλοφόρησαν αρχικά το 1992. Η 64χρονη Madonna ήταν μόλις 34 ετών όταν πόζαρε γυμνή για τη σειρά ερωτικών φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι – από ξενοδοχεία μπουρλέσκ μέχρι τους δρόμους της πόλης.

Credit: Steven Meisel Official/Instagram

Τώρα, περίπου 40 από τις φωτογραφίες αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία τον Οκτώβριο από τον οίκο Christie’s, στη Νέα Υόρκη και φέρουν τις υπογραφές τόσο της ίδιας της Madonna όσο και του Steve. Η αρχική τιμή πώλησης είναι οι 40.000 λίρες-46.081 ευρώ.

Credit: christies.com

To 1992, η Madonna κέρδισε το ισοδύναμο των 38,6 εκατ. δολαρίων σε σημερινά δολάρια για το βιβλίο των 132 σελίδων, το οποίο πούλησε τότε 1,5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Αν και αμφιλεγόμενο εκείνη την εποχή, το Sex έχει πλέον αναγνωριστεί για τον κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπό του και θεωρείται ένα τολμηρό μεταφεμινιστικό, φιλικό προς την κοινότητα των ΛΟΑΤ+ έργο.

Η Madonna ήταν αναμφισβήτητα η πρώτη πολιτιστική πρέσβειρα του S&M (συντομογραφία για τον σαδομαζοχισμό) χάρη στις αντίστοιχες εικόνες, τη softcore πορνογραφία και τις προσομοιώσεις σεξουαλικών πράξεων.

instyle.gr