Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Από την γνωριμία και τον γάμο τους μέχρι το άδοξο τέλος
13 days ago
6

Στην αγκαλιά των Ελβετικών Άλπεων, στο θέρετρο Γκστάαντ, ένας τόπος που έχει φιλοξενήσει αμέτρητες ιστορίες αγάπης και παραμυθένιων συναντήσεων, ο πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας και η Τατιάνα Μπλάτνικ έγραψαν το πρώτο κεφάλαιο μιας ρομαντικής ιστορίας που έμελλε να οδηγήσει στα βήματα ενός κοινού βίου. Ήταν το 2003 όταν οι δρόμοι τους συναντήθηκαν, σε μια συγκυρία που θα αποδειχθεί καθοριστική για την κοινή τους πορεία.

tatiana-mplatnik__3_

Ο πρίγκιπας Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, ήταν ήδη γνωστός στα κοσμικά σαλόνια και τις βασιλικές αίθουσες της Ευρώπης. Η Τατιάνα Μπλάτνικ, γεννημένη στη Βενεζουέλα στις 28 Αυγούστου 1980, είναι κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ και της Γερμανίδας αριστοκράτισσας Μαρί Μπίερλαϊν.

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, μετακόμισε στην Ελβετία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Georgetown. Εργάστηκε στο πλευρό της σχεδιάστριας ρούχων Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και ανέλαβε ρόλους στην οργάνωση εκδηλώσεων και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ενεργή στη φιλανθρωπία και έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα Breathe για την ψυχική υγεία.

Σαν παραμύθι

Η ζωή του Νικόλαου και της Τατιάνας είναι μια ρομαντική ιστορία αγάπης που ξεκίνησε στις χιονισμένες πίστες του Γκστάαντ. Από το 2004 είναι μαζί και η αγάπη τους στεγάζεται τα πρώτα χρόνια σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι του Λονδίνου. Η πολυπόθητη πρόταση γάμου έγινε μετά τα Χριστούγεννα του 2009, κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Πόρτο Χέλι. Εκεί, ο Νικόλαος παρέδωσε στην Τατιάνα ένα δαχτυλίδι κειμήλιο από τη γιαγιά του και της ζήτησε να γίνει γυναίκα του.

Η απάντηση της ήταν φυσικά θετική, και έτσι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός. Ο έρωτας τους σφραγίστηκε με έναν ρομαντικό και λαμπερό γάμο στις 25 Αυγούστου του 2010 στις Σπέτσες, με καλεσμένους τα πιο γνωστά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Η τελετή ήταν μια λαμπερή εκδήλωση που συνδύασε την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική, αντανακλώντας τις πολιτισμικές ρίζες και τις προσωπικές επιλογές του ζευγαριού.

tatiana-mplatnik__2_

Συνολικά, περίπου 370 καλεσμένοι παρευρέθηκαν στον γάμο μεταξύ των οποίων πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών, jet setters και εξέχοντες επιχειρηματίες. Μερικοί από τους καλεσμένους ήταν η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, τον τότε διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις Ινφάντες Κριστίνα και Έλενα, η πριγκίπισσα Ειρήνη, η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ, ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο τότε διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα κλ.

Επίσης, οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Παναγοπούλου, Κόβα, Καίσαρη, Στράτου, Γερουλάνου καθώς και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Ζωή Λάσκαρη. Μεγάλοι απόντες ήταν ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας που δεν παραβρέθηκε για λόγους υγείας, καθώς και η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας που εκπροσωπήθηκε από τον πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ με τη σύζυγό του.

Το art de la table, το décor του χώρου , οι λαμπερές αφίξεις και οι δημοσιογράφοι που είχαν καταφθάσει στη χώρα μας απ΄όλο τον κόσμο, πασπάλιζαν την Ελλάδα με ολίγον βασιλικό γκλάμουρ.

Οι καλεσμένοι είχαν επιλέξει ενδυμασίες που αντανακλούσαν την κομψότητα και την λάμψη της εκδήλωσης. Η νύφη φορούσε τιάρα και νυφικό με μακρύ πέπλο από τον οίκο Angel Sanchez, γνωστό για την φινέτσα, τη θηλυκότητα και τη σύγχρονη αισθητική του. Με εξειδίκευση στα νυφικά και τις διάσημες πελάτισσές, ο συγκεκριμένος οίκος, συνδύασε την χαρακτηριστική θηλυκή γραμμή με ένα ντελικάτο μπολερό από λεπτοδουλεμένη δαντέλα.