O Χάρης Βαρθακούρης ξεσπά για την περιπέτεια του και μας προειδοποιεί
3 years, 8 months ago
6

Κύριοι και κύριες, ακούστε (διαβάστε) την περιπέτειά μου.
(για να ξέρετε να μην την περάσετε κι εσείς)

Ηρθα Κύπρο ένα μήνα πριν. Όταν έφτασα Λαρνακα, στο αεροδρόμιο, έπρεπε να συμπληρώσω μια φόρμα. Τη συμπλήρωσα. Στην επιστροφή έπρεπε να συμπληρώσω αλλη μια φόρμα για να γυρίσω Ελλάδα. Τη συμπλήρωσα ενώ περίμενα την πτήση μου.

Εχθες ηρθα πάλι Κύπρο. Καταρχάς, αυτή τη φορά, για να έρθω έπρεπε να κάνω και τεστ κορωνοϊού (αρνητικό, όλα καλά). Τη φόρμα που συμπλήρωσα την προηγούμενη φορά κατά την άφιξή μου, τώρα έπρεπε να την συμπληρωσω online. Στη φορμα αυτή ρωτάει, μεταξύ άλλων, πότε φτάνω Κύπρο και πότε φεύγω από Κύπρο. (Συγκρατήστε το αυτό).
Σήμερα, μια ώρα πριν, φτάνω στο αεροδρόμιο έτοιμος για την επιστροφή μου στην Ελλάδα. Πάω στο γκισέ, δίνω διαβατήριο κι αποσκευή και με ρωτάει η κυρία αν έχω συμπληρώσει τη φόρμα.
Περήφανος, βγάζω το κινητό μου και της τη δείχνω. Μου λέει «αυτή είναι για να μπείτε στην Κύπρο, όχι για να επιστρέψετε Ελλάδα».

Λέω, την αλήθεια μου, πως θεωρούσα ότι η φόρμα που συμπλήρωσα, εφόσον με ρώτησε ΚΑΙ πότε φεύγω ΚΑΙ πού πάω, κάλυπτε και το πήγαινε και το έλα.

Μου λέει όχι, είναι διαφορετικές φόρμες. (Σημείωση: εχθες με το που έφτασα Κύπρο έκανα κι άλλο τεστ κορωνοϊου, έτυχε στην πτήση μου, επίσης αρνητικό, μου έστειλαν το αποτέλεσμα χθες βράδυ! Αρα ξέρουμε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ είμαι «καθαρός»).
Λέω ΟΚ, θα τη συμπληρώσω τώρα (όπως έκανα ένα μήνα νωρίτερα).

«Όχι», με ενημερώνουν. «Πρέπει να την έχετε συμπληρώσει μια μέρα πριν. Δεν γίνεται αυθημερόν, άλλαξε προχθές αυτό!»

Το σαγόνι μου στο πάτωμα.

«Θα πρέπει να βγάλετε καινούργιο εισιτήριο για αύριο, να μείνετε Κύπρο απόψε και να συμπληρώσετε σήμερα τη φόρμα επιστροφής στην Ελλάδα»

Δεν τους απασχολεί αν έχεις μέρος να μείνεις, αν έχεις λεφτά για να μείνεις, λεφτά για να βγάλεις καινούργιο εισιτήριο.
Είναι η μέθοδος «Κόψε το λαιμο σου».

Δεν σας κρύβω ότι έψαξα μήπως βρω κάποιο παραθυρακι, γιατί, αν μη τι άλλο, αν φοβούνται μήπως είμαι… κορωνοϊούχος, έχω τεστ αρνητικό που βγήκε ούτε 24ωρο πριν. Πιο σίγουρος δεν γινεται!
Με ενημέρωσαν, επι λέξει, «ούτε ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ταξιδέψει χωρίς τη φόρμα συμπληρωμένη μια μέρα πριν». Είναι πλέον παγκόσμιο πρωτόκολλο.

Οπότε είμαι υποχρεωμένος να μείνω και σήμερα στην Κύπρο και να επιστρέψω αύριο.

ΟΣΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΛΟΙΠΟΝ…ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ 14.
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Harry Varthakouris

Πηγή: newsone.gr