Ο Βασίλειος Κωστέτσος εξομολογείται: «Η μητέρα μου πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS)»
3 years, 4 months ago
6

Βασίλειος Κωστέτσος σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε τις δυσκολίες που βιώνει με τη μητέρα του. Η 79χρονη υποφέρει από μια σοβαρή ασθένεια. Πρόκειται για την ασθένεια ALS, μια νευρολογική πάθηση που προκαλεί μυϊκή αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο.

Αυτή την περίοδο η μητέρα του σχεδιαστή βρίσκεται στο σπίτι αφού αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ενώ δεν μπορεί να φάει. Ο Βασίλειος Κωστέτσος, μιλώντας στην εφημερίδα «On time» καταγγέλλει πως είχε πάει τη μητέρα του σε δύο νοσοκομεία και έκαναν λάθος διάγνωση.

«Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Εγώ πριν από τρία χρόνια την πήγα για εξετάσεις γιατί άρχισε ανάποδα σε μας. Ξεκίνησε από τη φωνή και όχι από το περπάτημα. Δεν μπορούσε να μιλήσει, να φάει. Μας είπαν πως είναι κάποια μικρά εγκεφαλικά, να πάει χάπια και εντάξει. Ο καιρός περνούσε και δεν μπορούσε να καταπιεί.

Στις 11 Μαΐου, μετά την καραντίνα, όπου δεν την βλέπαμε, αλλά της μιλούσαμε από μακριά και μας έλεγε πως είναι καλά για να μη μας στεναχωρήσει, πάθαμε σοκ. Την είδαμε και ήταν 40 κιλά γιατί δεν μπορούσε να φάει… τώρα της έχουν βάλει σωλήνα στο στομάχι… Δεν μας είπε κάτι για να μη μας στεναχωρήσει» δηλώνει ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Πηγή: protothema.gr