Όλο το ίντερνετ χειροκροτάει τον Νίκο Μουτσινά, είπε επιτέλους αυτά που έπρεπε να πει κάποιος
1 year, 2 months ago
6

Στο δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκε κατά την έναρξη της εκπομπής του «Καλό Μεσημεράκι» στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα (06/03) ο Νίκος Μουτσινάς. 

Ο παρουσιαστής, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες δεν είχε εκπομπή λόγω της επικαιρότητας, είπε στην έναρξη: «Καλησπέρα. Παύση ρε φίλε… Δεν ξέρω τώρα… Έχουν πέσει και οι ευχές στο κενό. Θα πω καλή εβδομάδα και αν πιάσει έπιασε. Εύχομαι να καταλαβαίνετε ότι η θέση είναι πολύ δυσάρεστη γιατί είναι μία εκπομπή που δεν έχει καμία θέση στην ελληνική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή.

Παρόλα αυτά, είναι ένας χώρος εργασίας, το κανάλι –και το ευχαριστούμε πολύ – μας ενημέρωσε ότι δεν θα βγούμε για να μπορέσουν να ασχοληθούν με αυτό το γεγονός δημοσιογραφικά, όπως και θα έπρεπε. Και μπράβο τους.

Παρόλα αυτά, πρέπει να συνεχίσουμε, οφείλουμε, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και δεν θέλουμε να το δείτε ότι είμαστε στην κοσμάρα μας. Πολύ απλά έχουμε έρθει στην εργασία μας και θα κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί. Όχι 100% γιατί δεν βοηθά η πραγματικότητα. Θα ασχοληθούμε λίγο με το θέμα, θέλω να πω 2-3 πράγματα και κρατιέμαι πάρα πολύ».

 

 

Τα επόμενα βίντεο ήταν αφιερωμένα στην τραγωδία στα Τέμπη, ενώ ο παρουσιαστής απευθύνθηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τις πρώτες δηλώσεις του και το διάγγελμά του.

«Μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν έτσι κι αλλιώς και η τηλεόραση το κάνει πιο τραγικό. Δεν μπορούμε να ενώσουμε αυτό που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτές τις ψυχές και δύναμη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω», είπε αρχικά ο γνωστός παρουσιαστής.

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να θίξει το θέμα του «ανθρώπινου λάθους» που ακούγεται από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος, δηλώνοντας πως προφανώς δεν φταίει μόνο ένας: «Τώρα μιλάμε για μια καραμέλα, που λέγεται “ανθρώπινο λάθος”. Έχει χαθεί πια το μέτρο, μας λένε ό,τι να ‘ναι, τους κοιτάμε στα μάτια, υπάρχει πάντα μία “συγγνώμη”. Τρεις κυβερνήσεις, πάρα πολλοί υπουργοί, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν θα ασχολιόταν αν δεν γινόταν το δυστύχημα. Μιλάμε για ένα κομμάτι που λείπει: την πρόνοια. “Ανθρώπινο λάθος” είναι που κατεβήκαμε εδώ, να φοβάσαι να βρέξει να χιονίσει, να ταξιδέψεις, συμβαίνει να ξαναφοβηθείς για τη ζωή σου. Όλα αυτά, καταλαβαίνετε, σκάνε ένα ένα. Ρε παιδιά τι γίνεται; Δεν φταίει μόνο ένας. Νιώθω ένα αδιέξοδο, παρόλα αυτά θα πρέπει κάτι να γίνει», πρόσθεσε.

«Τα άκουσε και ο σταθμάρχης, ο οποίος έκανε λάθος, “ναι”. Δεν λέμε ότι δεν έκανε λάθος, προς Θεού. Αλλά κάναμε φόκους σε αυτό, γιατί; “Ηλικιωμένος, γκριζομάλλης, τον βάλανε”. Μπορεί να είναι με ρουσφέτι, ναι, είναι πάρα πολλοί με ρουσφέτι».

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Βγήκε ο πρωθυπουργός, σαν να είναι πάλι κορονοϊός, ίδια φάτσα. Ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε τον, πρωθυπουργέ! Γιατί είτε είναι κορόνα, είτε ατύχημα, είτε βιασμοί, είναι μια ίδια φάτσα στεναχωρημένη. Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, όλοι. Είναι ανθρώπινο να πούμε ότι δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί».

«Συμβαίνει συνεχώς. Γίνεται κάτι. Κάποιος απολύεται, κάποιος παραιτείται για να γίνει όλο το εφέ. Ο άλλος που παραιτήθηκε, επαναλαμβάνω, πάλι θα είναι στο ψηφοδέλτιο…. Και μετά ένας Πρωθυπουργός περίλυπος, χαμηλά το κεφάλι, του δίνουν κι οδηγίες πού να κοιτάει για να φαίνεται στεναχωρημένος και να λέει “αυτό έγινε και χίλια συγγνώμη”».