Προβλήματα για τον Gérard Depardieu: η εισαγγελία του Παρισιού ζητά από τον ανακριτή να διερευνήσει την υπόθεση βιασμού
3 years, 8 months ago
6

Η εισαγγελική αρχή του Παρισιού ζήτησε από έναν ανακριτή να εξετάσει εκ νέου τις κατηγορίες βιασμού εναντίον του Gérard Depardieu αφού είχε κλείσει αρχικά την υπόθεση , δήλωσε ο εισαγγελέας το Σάββατο 1 Αυγούστου.

Για την επανέναρξη των ερευνών, η ηθοποιός, είχε υποβάλει καταγγελία με αστική αγωγή την άνοιξη του 2019.

Ο εισαγγελέας πρέπει να αποφασίσει εάν θα ανοίξει ξανά η έρευνα

Την Παρασκευή, η εισαγγελία του Παρισιού υπέβαλε αιτήμα για να ενημέρωθεί εκ νέου σχετικα με τη υπόθεση. Εναπόκειται τώρα στον ανακριτή να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει ή όχι έρευνες.

Σε επαφή με το AFP, ο δικηγόρος του Gérard Depardieu, Me Hervé Témime, δεν θέλησε να σχολιάσει τις αρνητικές εξελίξεις

Τον Ιούνιο του 2019, η ποινική δίωξη σταμάτησε καθώς δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία για να καταδικαστεί ο γνωστός ηθοποιός.

Η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε τον Αύγουστο του 2018

Η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2018 στο αστυνομικό τμήμα του Lambesc (Bouches-du-Rhône) από τη νεαρή ηθοποιό. Σύμφωνα με την τελευταία, τα γεγονότα που καταγγέλλει είχαν συμβεί στο παριζιάνικο σπίτι του αστέρα, ένα ιδιωτικό αρχοντικό στο 6ο όροφο, στις 7 και 13 Αυγούστου 2018.

Ο 71χρονος ηθοποιός, ιερό τέρας του κινηματογράφου αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται οτι είναι θύμα μιας καλοστημένης απάτης που σκοπό έχει καθαρά και μόνο το οικονομικό κίνητρο. Είναι η πρώτη από τις γαλλικές προσωπικότητες που δέχτηκαν καταγγελία για βιασμό ή σ3ξουαλική επίθεση από την πτώση του Αμερικανού παραγωγού Harvey Weinstein το 2017.