Ρίτα Όρα: Σάλος με το κορονοπάρτι για τα γενέθλιά της – Ζήτησε συγγνώμη που έσπασε το lockdown [βίντεο]
3 years, 4 months ago
6

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Ρίτα Όρα ζήτησε συγγνώμη σήμερα, αφού παραδέχτηκε ότι παρέστη σε ένα πάρτι για να γιορτάσει τα 30ά γενέθλιά της, παραβιάζοντας τους κανονισμούς του lockdown για την Covid-19.

Η Όρα είπε ότι πήγε σε μια “μικρή συγκέντρωση με μερικούς φίλους”, η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, διεξήχθη σε ένα εστιατόριο στο δυτικό Λονδίνο, το βράδυ του Σαββάτου, παρουσία 30 ατόμων.

Βάσει των κανονισμών της καραντίνας, δεν επιτρέπεται στην Αγγλία η συνάντηση μελών διαφορετικών νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους και οι πολίτες μπορούν να συναντήσουν ένα πρόσωπο σε εξωτερικό χώρο. Τα εστιατόρια είναι κλειστά με εξαίρεση τα take away, με στόχο την αποτροπή της διασποράς του νέου κορονοϊού.

“Ήταν μια αυθόρμητη απόφαση που ελήφθη βάσει της εσφαλμένης άποψης ότι θα εξερχόμασταν του lockdown και θα ήταν όλα εντάξει”, είπε η Όρα, σε μια δήλωση που ανήρτησε στο Instagram Stories.

“Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου επειδή παραβίασα τους κανόνες και με τη σειρά μου αντιλαμβάνομαι ότι αυτό έθεσε ανθρώπους σε κίνδυνο. Ήταν μια σοβαρή και αδικαιολόγητη λάθος κρίση. Δεδομένων των περιορισμών, συνειδητοποιώ πόσο ανεύθυνες ήταν αυτές οι ενέργειες και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη” πρόσθεσε.

Η αστυνομία ανέφερε πως αστυνομικοί κλήθηκαν έπειτα από καταγγελίες για παραβίαση των κανονισμών Covid, ωστόσο δεν εντόπισε τη διάπραξη κάποιας παράβασης.

“Αστυνομικοί συνεχίζουν να αξιολογούν τις καταγγελίες και συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές σχετικά με την πιθανή παραβίαση των κανονισμών στην υπόθεση”, σημειώνει η αστυνομία σε μια ανακοίνωση.

Το BBC μετέδωσε πως η Όρα πλήρωσε εκουσίως πρόστιμο.

Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνονται οι αστυνομικοί που χτυπούν πόρτες και παράθυρα αλλά δεν τους ανοίγει κανείς. Η εορτάζουσα και 30 φίλοι της μπαινόβγαιναν από την πίσω πόρτα και έμειναν στο πάρτι μέχρι τα ξημερώματα, έγραψαν βρετανικές εφημερίδες. Δεν έγινε γνωστό ποιοι ήταν οι φίλοι που πήγαν στο πάρτι. Από την ίδια πόρτα ασφαλείας τους τροφοδοτούσαν με παγάκια για τα ποτά τους, ενώ σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται η αδελφή της να μεταφέρει μπουκάλια με ποτά.

https://www.megatv.com/2020/11/30/londino-salos-gia-to-korono-parti-genethlion-tis-rita-ora/