Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Πέθανε από καρκίνο ο γιος του ηθοποιού
3 years, 5 months ago
6

Δύσκολες ώρες περνά ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ και η οικογένειά του, αφού πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο γιος του, Τζέιμς Ρέντφορντ.

Ο Τζέιμς Ρέντφορντ πέθανε το Σάββατο στο σπίτι του στο Κομητεία Μαρίν της Καλιφόρνια, έπειτα από μάχη με καρκίνο των χοληφόρων πόρων στο συκώτι του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση ήπατος. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η σύζυγός του, Κάιλ Ρένντφορντ, στο Twitter.

«Ο Τζέιμς πέθανε σήμερα. Είμαστε συντετριμμένοι. Έζησε μια όμορφη, εντυπωσιακή ζωή και αγαπήθηκε από πολλούς», έγραψε στην ανάρτησή της η Κάιλ. «Ως σύζυγός του για 32 χρόνια, είμαι πολύ ευγνώμων για τα δύο εντυπωσιακά παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτά τα τελευταία 2 χρόνια» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας την ανάρτησή της με πολλές οικογενειακές φωτογραφίες.

Ο Τζέιμς Ρέντφορντ ήταν ακτιβιστής για το περιβάλλον, φιλάνθρωπος και σκηνοθέτης. Ειδικευόταν σε ντοκιμαντέρ, κάνοντας την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα το 2012 με ένα ντοκιμαντέρ για τη δυσλεξία, εμπνευσμένος από τον γιο του, Ντίλαν.

Ο εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα μέσα δήλωσε: «Η θλίψη είναι ανυπολόγιστη με την απώλεια ενός παιδιού. Ο Τζέιμι ήταν ένας στοργικός γιος, σύζυγος και πατέρας. Η κληρονομιά του ζει μέσα από τα παιδιά του, την τέχνη, τη δημιουργία ταινιών και το πάθος του για τη διατήρηση του περιβάλλοντος».

Πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός θρηνεί για την απώλεια και ζητά διακριτικότητα αυτή τη δύσκολη ώρα.

Το 2005, ο Τζέιμς και ο πατέρας του συν-ίδρυσαν το Redford Center με επίκεντρο το περιβάλλον. Ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος, Τζιλ Τιντμαν, δημοσίευσε μια ανάρτηση στη μνήμη του Τζέιμς στο Instagram, λέγοντας: «Με τον Jamie ήρθε η αγάπη και η μεταδοτική χαρά. Προσέγγιζε ό, τι έκανε με καλοσύνη και ζεστασιά».