Σοφία Μουτίδου: Το τηλεφώνημα για τη σχέση της με την «Κιβωτό του Κόσμου»
1 year, 3 months ago
6

«Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να λογοδοτήσω».

Ηηθοποιός, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο με τίτλο «εγώ και η σχέση μου με την Κιβωτό» μέσω του οποίου κάνει γνωστό πως δέχθηκε τηλεφώνημα από δημοσιογράφο η οποία την ρώτησε για τη σχέση της με την υπόθεση της ΜΚΟ.

«Με παίρνει χθες τηλέφωνο μία κυρία εκ μέρους μίας πολύ γνωστής εκπομπής και μου λέει: “θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε για ένα φιλανθρωπικό παζάρι που είχατε κάνει κάποια στιγμή για την Κιβωτό”. Της λέω: “δεν έχω κάνει παζάρι για την Κιβωτό. Να ρωτήσω πού διαβάσατε ότι το έχω κάνει;”. Μου λέει: “Σε ένα δημοσίευμα”» ξεκίνησε να αφηγείται η Σοφία Μουτίδου.

«”Μπορείτε να μου πείτε ποιανού είναι;”. Μου λέει: “δεν θυμάμαι”. “Σε ποιο site αναρτήθηκε αυτό;”. Μου λέει: “δεν θυμάμαι”. Μάλιστα. “Δηλαδή με πήρατε τηλέφωνο για ένα δημοσίευμα που δεν θυμάστε ποιανού είναι ούτε πού το είδατε και το οποίο με συνδέει με ένα παζάρι που δεν έκανα”. “Θα σας στείλω το δημοσίευμα”, λέει. Περιμένω εγώ από χθες, δεν μου το ‘χει στείλει» συνέχισε η ηθοποιός.

«”Να ρωτήσω κάτι;” της λέω. “Εγώ δεν έκανα το παζάρι για την Κιβωτό, το έκανα για τη Μέριμνα, για ένα άλλο ίδρυμα. Αν το είχα κάνει, τι πρόβλημα θα υπήρχε; Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να λογοδοτήσω, ακόμα κι αν το είχα κάνει”. Μου λέει: “κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε απλά θα θέλαμε να ξέρουμε τη θέση σας”. Για το παζάρι ή για την Κιβωτό; Ή για την υποτιθέμενη, ανύπαρκτη σύνδεσή μου;» συμπλήρωσε η Σοφία Μουτίδου.

«Τα πράγματα είναι πολύ περίεργα σε βαθμό ανησυχητικό. Δεν ξέρω από πού να το πρωτοπιάσω. Αυτό που με ανησύχησε ήταν μία ερώτηση που μου έκανε καθώς μιλούσε. Μου λέει “το κάνατε αυτό το παζάρι; Υπήρξε σύνδεσή σας με τον χώρο αυτό;” Αισθάνθηκα για λίγο λες και ήμουν σε ένα ανακριτικό γραφείο το 2022, τηλεφωνικό, άστοχο, ανεδαφικό αλλά πάρα πολύ επικίνδυνο. Κι όπως λέει και η νέα γενιά: Τι φάση; Ας περιοριστώ σε αυτή την έλλειψη λεξιλογίου» ανέφερε η ηθοποιός.