Αναπόφευκτα τα νέα μέτρα και οι περιορισμοί – Ξέφυγε η κατάσταση
3 years, 8 months ago
6

Θερίζει ο κορονοιός με 5 άτομα να χάνουν τη ζωή του μόνο σε μία μέρα. Στο ΑΧΕΠΑ κατέληξαν ένας 70χρονος και ένας 82χρονος. Ενας άντρας 87 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο Χαλκιδικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν τα πρώτα δύο θύματα από γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Πρόκειται για δύο γυναίκες 88 και 91 ετών που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνηςυ, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, τόνισε οτι είμαστε ήδη στο δεύτερο κύμα του κορονοιού χωρίς καμία αμφιβολία. Αν συνεχίσουμε έτσι αυτό σημαίνει διπλασιασμός κρουσμάτων κάθε 10 περίπου ημέρες. Αν συνεχίσουμε έτσι είναι πολύ πιθανόν να δούμε και τα 600-700 κρούσματα την ημέρα.

Οι αριθμοί πιστοποιούν την οριακή κατάσταση στην διαχείριση της πανδημίας καθώς ο Αύγουστος τρέχει με 4 φορές παραπάνω κρούσματα συγκριτικά με την έναρξη του καλοκαιριού. Τον Ιούνιο καταγράφησαν 500 κρούσματα, τον Ιούλιο 1.096 ενώ μέχρι και τις 12 Αυγούστου έχουμε ήδη 1.750 κρούσματα.

Η πίεση αυξάνεται και στα νοσοκομεία. Την 1η Αυγούστου οι διασωληνομένοι ήταν 10, ενώ στις 12 Αυγούστου είχαν φτάσει τους 24. Οι επιστήμονες εκφράζουν σε όλους τους τόνους την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι πλέον η μεγάλη διασπορά του κορονοιού σε όλη τη χώρα με κρούσματα να ξεπηδούν καθημερινά σε περιοχές που πριν δεν υπήρχε κανένα κρούσμα.

Αναμένονται νέα μέτρα μετά τον 15γουστο.

Πηγή: newsone.gr