Ευρωαγορές: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία, στο +5% ο STOXX από την αρχή της εβδομάδας
3 years, 5 months ago
6

Για τρίτη συναπτή συνεδρίαση επεκτείνουν την ανοδική τους πορεία σήμερα Τετάρτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η αισιοδοξία σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού, επισκιάζει τις ανησυχίες για το οικονομικό πλήγμα μετά τη δεύτερη επέλαση του κορωνοϊού σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο πανευρωπαϊκός Euro STOXX 600 κινείται ανοδικά κατά 0,45%, χτίζοντας κέρδη της τάξεως του 5% αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές έχουν επιδοθεί σε αγορές μετοχών των τραπεζών και των εταιρειών που σχετίζονται με τα ταξίδια, μετά τη συντριβή τους τον Μάρτιο.

Αντιθέτως ο τεχνολογικός κλάδος υποχωρεί, ακολουθώντας τον ομόλογό του στις ΗΠΑ, καθώς οι επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη στις μετοχές των Big Tech, οι οποίες θεωρούνται ως ασφαλή καταφύγια.

Βουτιά 5,80% πραγματοποιεί η μετοχή της ολλανδικής τράπεζας ABN Amr, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της για το γ΄ τρίμηνο του 2020 ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ απώλειες 2,40% σημειώνει η μετοχή της γερμανικής εταιρείας εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental, καθώς προειδοποίησε για περαιτέρω δαπάνες αναδιάρθρωσης κατά το δ΄ τρίμηνο.

www.naftemporiki.gr