Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 2.000 $ ανά ουγγιά για πρώτη φορά
3 years, 8 months ago
6

Η αύξηση ανήλθε στο 31% από τις αρχές του έτους. Αυτό καθιστά το χρυσό μία από τις καλύτερες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Μόνο η τιμή ενός άλλου πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε ταχύτερα.

Η τιμή του χρυσού φθάνει συνεχώς σε πρωτοφανή ύψη. Την Τρίτη το βράδυ, η τιμή κορυφώθηκε κατά περισσότερο από ένα τοις εκατό στα 2.000 $ ανά ουγγιά (περίπου 31 γραμμάρια). Αφού ο χρυσός έφτασε στο νέο υψηλό όλων των εποχών για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. Σε τέσσερις εβδομάδες , το πολύτιμο μέταλλο αυξήθηκε από 1.750 $ σε 2.000 $.

Αυτό καθιστά το χρυσό μία από τις πιο επιτυχημένες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων το 2020. Μεταξύ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός ξεπέρασε μόνο το ασήμι, το οποίο έχει αυξηθεί κατά περίπου 42 τοις εκατό από τις αρχές του έτους.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ και η πρόσφατη περαιτέρω πτώση των πραγματικών επιτοκίων στις ΗΠΑ είναι πιθανό να πυροδότησαν περαιτέρω το ράλι, πιστεύει ο David Iusow, αναλυτής της εταιρείας μεσιτείας IG. Και το ράλι θα μπορούσε να συνεχιστεί: «Προσαρμοσμένο για τον πληθωρισμό, ωστόσο, η τιμή του χρυσού δεν έχει ακόμη σπάσει το ρεκόρ του 2011. Σε πραγματικούς όρους, αυτή τη στιγμή είναι περίπου 200 $ κάτω από το υψηλό του 2011 “.

Ο Hans-Günther Ritter, επικεφαλής της διαπραγμάτευτης πολύτιμων μετάλλων στον Ηραίο, επιβεβαιώνει: «Το κίνητρο για τη μετατροπή της ρευστότητας σε χρυσό παραμένει υψηλό για τους επενδυτές». Ο φόβος για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης και των πακέτων τόνωσης της κυβέρνησης δισεκατομμυρίων ευρώ προώθησε επίσης τη μετατόπιση των περιουσιακών στοιχείων σε ασφαλείς επενδύσεις. Ωστόσο, ο Ritter προειδοποιεί: «Ωστόσο, μετά την ασυνήθιστα ισχυρή αύξηση, αυξάνεται ο κίνδυνος σημαντικών κινήσεων διόρθωσης».

Ορισμένες κινήσεις της αγοράς υποδηλώνουν ότι ήταν κερδοσκοπικοί επενδυτές, πάνω από όλα, που έθεσαν χρυσό πάνω από τα $ 2.000.