Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: «Πάνω από 10% ύφεση και επιστρεπτέα προκαταβολή 6 τον Ιανουάριο»
3 years, 5 months ago
6

Εξετάζεται η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Ύφεση λίγο πάνω από 10% και επέκταση της Επιστρεπτέας προκαταβολής και το 2021 (τον Ιανουάριο ο 6ος γύρος) περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο προσχέδιο ενσωματώνονται και προβλέψεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, με μεγαλύτερα πρωτογενή ελλείμματα και πολλαπλάσια μέτρα στήριξης. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης στην ΕΕ και το πρώτο εξάμηνο του 2021 αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις με πυλώνες τη στήριξη και την ανάπτυξη. «Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση μέσα από τους πόρους που δεν διογκώνουν το δημόσιο χρέος και η κατανομή των πόρων θα γίνει σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανόνες», σχολίασε ο ΥΠΟΙΚ.

Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν ενέκρινε το Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, επιδοτώντας τη δόση των συνεπών οφειλετών που λόγω κορωνοϊού δυσκολεύονται να αποπληρώσουν και γνωστοποίησε ότι αύριο Τρίτη ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για τα ενοίκια.

Όσον αφορά την παράταση των τελών κυκλοφορίας, ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι εξετάζεται και όταν θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας θα ληφθεί σχετική απόφαση, μιας και «η οικονομία έχει μία δυναμική που ακολουθεί τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Άμεση η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο4 και Νο5

Με διαδικασίες εξπρές θα καταβάλλονται οι πληρωμές των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο4 και Νο5.

Με βάση το σχεδιασμό του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυκαλάκη το 1,2 δισ ευρώ που προβλέπεται να καταβληθεί στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολης Νο4 θα δοθεί στους δικαιούχους άμεσα και μέχρι και το τέλος του μήνα. Κατά το ίδιο τρόπο θα γίνουν και οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο5 προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί έως τις γιορτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να λαμβάνονται έως τον Απρίλιο με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως σήμερα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

newsbreak.gr