Άνδρας χωρίς πόδια κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης
3 years, 6 months ago
6

Αυτός ο άνδρας πριν από μερικά χρόνια έχασε τα πόδια του, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει όρος Έλμπρους. Στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, έκανε την ανάβαση στα 5.642 μέτρα μόνο με τα χέρια του, χωρίς τη βοήθεια προσθετικών άκρων. (βίντεο)

 

Ο Ρουστάμ Νάμπιεφ έχασε τα πόδια του το καλοκαίρι του 2015, μετά από μία κατάρρευση στο κτίριο των στρατώνων στο Ομσκ όπου υπηρετούσε.

Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει το υψηλότερο βουνό της Ευρώπης, το όρος Ελμπρούς.

Για το επίτευγμα αυτό διένυσε πάνω από 13 χιλιόμετρα με τα χέρια του, χωρίς τη βοήθεια προσθετικών άκρων.

Ο άνδρας αφιέρωσε την ανάβασή του, που είχε διάρκεια 15 ωρών στη γυναίκα και στις δύο του κόρες.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του στιγμές και λεπτομέρειες από το ταξίδι του με τη μορφή ενός ημερολογίου.

Ο Ρουστάμ συνοδευόταν από δύο επαγγελματίες ορειβάτες, τον Βίκτορ και τον Ιοάν, όμως ολοκλήρωσε την ανάβαση στα 5.642 μέτρα αποκλειστικά με τις δικές του δυνάμεις.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σχεδίαζε να ανέβει το βουνό με ένα ειδικό έλκηθρο όμως αναγκάστηκε να απορρίψει αυτό το πλάνο λόγω αλλαγής σχεδίων.

Τον Ιούλιο του 2015, συνολικά 24 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου στρατώνων στο Ομσκ της Σιβηρίας.

Ο Νάμπιεφ ανασύρθηκε από τα ερείπια έπειτα από επτά ώρες και έχασε τα πόδια του, όμως δεν το έβαλε κάτω και αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν όρια στις δυνατότητες του ανθρώπου.

Πηγή: sputniknews