DaVinciFace – Και όμως η σέλφι σας μπορεί να γίνει έργο τέχνης
2 years, 2 months ago
6

Αν σας έχουν πει ότι έχετε ένα ενδιαφέρον ή όμορφο πρόσωπο αλλά ακόμα δεν σας έχουν ζωγραφίσει, μπορείτε επιτέλους να αποκτήσετε ένα πρωτότυπο μουσειακό πορτρέτο, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μοντέλο της Αναγέννησης έτος 2022

 

Δημιουργήθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Mathema με έδρα τη Φλωρεντία, το «DaVinciFace» είναι ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει τις selfies σε αυτοπροσωπογραφίες που θυμίζουν τη δουλειά του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ο ιστότοπος υπόσχεται να παραδώσει ένα εμπνευσμένο κομμάτι μέσα σε δύο λεπτά.


Ο Massimiliano Bellini, εκπρόσωπος της εταιρείας, σε μια δήλωση στο The Art Newspaper, δήλωσε ότι το Mathema σκοπεύει να «αναβιώσει το μεγαλείο της ιταλικής Αναγέννησης» με την βοήθεια της τεχνολογίας, ξεκινώντας από την «πιο διάσημη πολυμαθή ιδιοφυΐα στην ιστορία».

Το «DaVinciFace» κατέχει αγαπημένα έργα τέχνης όπως η Mona Lisa και η La Belle Ferronnière, καθώς και μερικές από «500 εκατομμύρια παραμέτρους», για να αποτυπώσει το στυλ του Ντα Βίντσι, το οποίο η εταιρεία λέει ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να δημιουργηθεί.

Αν και η τεχνογνωσία του έχει κάνει σχετικά εύκολη την κατασκευή των άλλων έργων τεχνητής νοημοσύνης, η μετατροπή των selfies σε εικόνες τύπου Da Vinci δεν είναι τόσο απλή λόγω της συχνής χρήσης του chiaroscuro από τον ζωγράφο—ένα στυλ όπου τα σχήματα αντλούνται από χρώμα, αντί να «έχουν ένα προηγούμενο σχέδιο που είναι, λοιπόν, έγχρωμο», σημειώνει ο Bellini. Οι εικόνες που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα, άλλωστε, είναι selfies με πλήρως διαμορφωμένα σχήματα.

Δείτε το βίντεο

 

in.gr