Φλωρεντία: Όταν είδε πόσο του χρέωσαν τον εσπρέσο… κάλεσε την αστυνομία
1 month, 13 days ago
6

«Ναι, αστυνομία;. Ελάτε γρήγορα, ο καφές εδώ είναι πανάκριβος».

Μπορεί η φράση αυτή να φαίνεται ατάκα από ταινία, αλλά κάτι παρόμοιο συνέβη στην πραγματικότητα στη Φλωρεντία.

Το συμβάν σημειώθηκε στο Ditta Artigianale στο κέντρο της Τοσκάνης, το οποίο φημίζεται για τον καφέ του και έχει κερδίσει σε αρκετούς σχετικούς διαγωνισμούς.

Ο πελάτης παρήγγειλε έναν εσπρέσο ντεκαφεϊνέ και κάλεσε την αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι του τον χρέωσαν 2 ευρώ.

Ο άνδρας παραπονέθηκε ότι η τιμή δεν εμφανιζόταν σε μενού πίσω από τον πάγκο, όπως προβλέπει ο νόμος στην Ιταλία, αναφέρει ο Guardian. Η αστυνομία επέβαλε στο κατάστημα πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Δεν το πιστεύω ότι μου έβαλαν πρόστιμο

Ο Francesco Sanapo, ιδιοκτήτης του Ditta Artigianale, μίλησε για το πρόστιμο στα social media και υπερασπίστηκε τον καφέ του, ο οποίος, όπως είπε, προέρχεται από μια μικρή φυτεία στο Μεξικό και «παρασκευάζεται με μεγάλη προσοχή από τους baristas μου». Υποστήριξε ότι η τιμή του καφέ εμφανιζόταν σε ψηφιακό μενού.

«Μου έβαλαν πρόστιμο επειδή κάποιος προσβλήθηκε επειδή πλήρωσε 2 ευρώ για έναν καφέ χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε να το πιστέψετε;», είπε.

«Ακόμα και σήμερα, κάποιος μπορεί να εκνευριστεί τόσο πολύ που να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία μας βρίσκει παράνομους λόγω ενός απαρχαιωμένου νόμου. Αυτός ο νόμος πρέπει να αλλάξει γιατί διαφορετικά το 99,9% των μπαρ και των εστιατορίων θα βρίσκονταν εύκολα να παρανομούν», υποστήριξε.

Στην Ιταλία, το μέσο κόστος ενός εσπρέσο είναι 1 ευρώ, αν και πάνω από το 70% των μαγαζιών αύξησαν τις τιμές τον τελευταίο χρόνο, λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και της κακής σοδειάς. Οι καταναλωτικές ενώσεις προειδοποίησαν ότι η τιμή ενός εσπρέσο θα μπορούσε να αυξηθεί κατά μέσο όρο στο 1,50 ευρώ φέτος.

in.gr