Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ίδρυσε το δημοτικό σχολείο Saint Agnes στην Ουγκάντα βοηθώντας ορφανά παιδιά
3 years, 5 months ago
6

«Πάντα ήθελα, να μπορέσω να βοηθήσω έστω και λίγο τα παιδιά της Αφρικής, πολλά από τα οποία μεγαλώνουν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες».

ΗΚωνσταντίνα Νικολαΐδη είναι μια πολυσχιδής και υπερταλαντούχα καλλιτέχνις. Όμως πάνω από όλα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, παράδειγμα προς μίμηση. Την είχα γνωρίσει καλύτερα στο παρελθόν, από κοινούς γνωστούς μας και την θαύμασα τότε σαν συγγραφέα, καθώς είχε γράψει μια πάρα πολύ όμορφη ποιητική συλλογή.

Έκτοτε την θαύμασα πολλάκις σαν σκηνοθέτιδα. Πρόσφατα έμαθα για κάτι πολύ ωραίο που κάνει και με αφορμή θέλησα να γράψω αυτό το άρθρο. Η Κωνσταντίνα, λοιπόν, κάνει ένα θεάρεστο έργο σε μια χώρα που συνεχώς δοκιμάζεται -και δηλώνω δημόσια ότι θέλω και εγώ να την ακολουθήσω σε ένα ταξίδι στην Ουγκάντα.

Μόνο με 80 ευρώ ετησίως, ένας ανάδοχος γονέας, μπορεί να προσφέρει σε ένα ορφανό παιδί, σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και μόρφωση.
Μέχρι τώρα, αυτά τα 9 χρόνια, αρκετοί έχουν εμπιστευτεί την κίνησή μας και τα αγνά μας κίνητρα και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό.

Η δράση της πραγματικά συγκινεί, βλέπουμε πως μια δυναμική γυναίκα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, μπορεί να δημιουργήσει μια εταιρεία (https://a-priori.gr/charity-uganda/ δείτε το link για να μάθετε περισσότερα, πραγματικά αξίζει) και μέσω αυτής να προσφέρει ουσιαστικά.

«Η δράση μου στην Αφρική ξεκίνησε όταν γνώρισα τον Θοδωρή Λουίμα. Ο Θοδωρής ήταν από την Ουγκάντα και βρισκόταν στην Αθήνα ως εθελοντής των Special Olympics 2011. Ήμουν κι εγώ εθελόντρια εκεί τότε και γνωρίζοντάς τον, μοιράστηκα το όραμά του. Τόσο απλά. Πάντα ήθελα, να μπορέσω να βοηθήσω έστω και λίγο τα παιδιά της Αφρικής, πολλά από τα οποία μεγαλώνουν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Έτσι, καταφέραμε να ιδρύσουμε με τον Θοδωρή, το δημοτικό σχολείο Saint Agnes, στην περιοχή Lukaya της Ουγκάντα, στο οποίο, μόνο με 80 ευρώ ετησίως, ένας ανάδοχος γονέας, μπορεί να προσφέρει σε ένα ορφανό παιδί, σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και μόρφωση. Μέχρι τώρα, αυτά τα 9 χρόνια, αρκετοί έχουν εμπιστευτεί την κίνησή μας και τα αγνά μας κίνητρα και τους ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό» είπε η ίδια, η οποία δε μιλάει πολύ, προτιμά τα έργα,