ΗΠΑ: Έπεσε σε καυτή πηγή για να σώσει τον σκύλο του και βρήκε φρικτό θάνατο Οι θερμές πηγές στο Γέλοουστοουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες
1 year, 1 month ago
6

Ο David Alan Kirwan και ο Ronald Ratliff ταξίδευαν στο πάρκο Yellowstone το 1981 με τον σκύλο τους Ratliff,Moosie, ο οποίο ξέφυγε και βούτηξε σε μια θερμή πηγή.

Το σκυλάκι είχε κάνει ένα τρομερό λάθος – καθώς η πηγή Celestine στην οποία είχε βουτήξει ήταν γνωστό ότι μπορεί να ζεσταθεί μέχρι και 200 βαθμούς Φαρενάιτ (93 βαθμούς Κελσίου).

Με τον Moosie να ουρλιάζει από τον πόνο, ο Kirwan και ο Ratliff έσπευσαν να βοηθήσουν τον τρομοκρατημένο σκύλο.

Παρά τις εκκλήσεις άλλων επισκεπτών του πάρκου, ο Kirwan βούτηξε στο καυτό νερό που έβραζε για να ανασύρει το σκυλί του φίλου του.

Κολυμπώντας προς τον σκύλο, ο Kirwan προσπάθησε να τον βγάλει έξω, αλλά δεν τα κατάφερε.

Εξαφανίστηκε κάτω από το νερό καθώς άφηνε τον Moosie, πριν επιστρέψει στην επιφάνεια και προσπαθήσει να ξεφύγει από την πηγή.

Όταν ο Ratliff έβγαλε τον φίλο του από το νερό, ανακάλυψαν ότι είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα πόδια του.

Οι μάρτυρες φέρεται να άκουσαν τον Kirwan να μουρμουρίζει: «Αυτό ήταν ηλίθιο. Πόσο άσχημα είμαι; Ήταν μια βλακεία που έκανα».

Ο Kirwan είχε τυφλωθεί από τη θερμοκρασία, και αυτό δεν ήταν το χειρότερο. Όταν κάποιος προσπάθησε να του βγάλει τα παπούτσια, το δέρμα του βγήκε μαζί με αυτά. Είχε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλιού του.

Ο Κίργουαν θα πέθαινε το επόμενο πρωί στο νοσοκομείο του Σολτ Λέικ Σίτι. Ο Moosie επίσης δεν επέζησε.

 pronews.gr 

Οι θερμές πηγές στο Γέλοουστοουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες – μερικές από αυτές ζεσταίνονται μέχρι και 205 βαθμούς Φαρενάιτ (96 βαθμούς Κελσίου).